Fotogalerie

11. července 2024 06:00

Michaela Vlčková

Slunce, seno, jahody slaví 40 letech od natáčení. Vesnice prošla výraznou proměnou

Režisér Zdeněk Troška o proměně Hoštic

Legendární snímek režiséra Zdeňka Trošky oslavuje čtyřicáté výročí vzniku. Komediální film Slunce, seno, jahody se natáčel v malé vesničce Hoštice poblíž Strakonic. Redakce Prima Living se do obce vydala, aby zjistila, jak se vesnice změnila.

Od premiéry oblíbené letní komedie Slunce, seno, jahody uběhlo přesně 40 let. Pro filmování si Zdeněk Troška vybral vesničku Hoštice u Volyně v Jihočeském kraji.

Čtěte také: Broněk Černý se vrátil do Hoštic. Takhle se změnil zeťák Růžičkové ze Slunce, seno

I po čtyřiceti letech od natáčení stále přijíždějí do vesnice davy turistů z celé republiky, aby se podívaly na ikonická místa, kde se zrodil první díl legendární trilogie.

Dům rodiny Škopkových prošel od dob natáčení rozsáhlou rekonstrukcí. Také zámeček, který v komedii představoval obecní úřad, se podařilo opravit. Nyní má červenou fasádu, nicméně návštěvníkům není zpřístupněn.

Slavná malba jelena na jednom z domů, která vznikla při natáčení třetího dílu Slunce, seno, erotika, stále zůstává dominantou malebné návsi.

Velkým lákadlem pro návštěvníky Hoštic je Ranč Šimona Pláničky alias JZD Hoštice. Vstupné vyjde na pouhých 30 korun. Návštěvníci se zde dozví z informačních tabulí řadu zajímavostí nejen o populární trilogii Slunce, seno, ale také se mohou podívat na motorku, po které se proháněl Venca Konopník. Překvapením pro turisty může být automat na makronky, který stojí na návsi.

Připomeňte si děj posledního filmu slavné trilogie s názvem Slunce, seno, erotika:

Sdílejte článek
Štítky výročí výlet vesnice Slunce, seno, jahody Slunce, seno a pár facek Slunce, seno, erotika Hoštice Slunce seno

Přečtěte si také