Bydlení

10. ledna 2024 14:25

Josef Šťastna

Statek Michala Tučného po jeho smrti nikdo nechtěl. Nakonec se usedlost prodala za 3,5 milionu

Zpěvák Michal Tučný, který odešel do hudebního nebe ve věku pouhých osmačtyřiceti letech, dál patří mezi legendy českého folku a country. Umělec, který miloval život, se rád vracel do jihočeských Hoštic, kde vlastnil nádherný statek. Vdova Marta Tučná měla velké problémy nemovitost prodat.

Všichni jsou už v Mexiku, Báječná ženská, Tam u nebeských bran, Snídaně v trávě – to je stručný výčet hitů, které během kariéry Michal Tučný nazpíval. Další hity bohužel nepřidá, protože ve věku 48 let podlehl rakovině jater a slinivky.

Po legendárním zpěvákovi zůstala milovaná chalupa v Hošticích u Volyně. Ale nepředstavujte si nějakou malou roubenku, jde o typický jihočeský statek, kterému vévodí rozlehlý dvůr, velký sad a obrovská stodola. Nemovitost je rozdělená na dvě obytné části.

Když Tučný zemřel, tak jeho manželka Marta se rozhodla nemovitost prodat. Původně chtěla osm milionů korun, podle deníku Aha! se ale kupci nehrnuli, zdrcená vdova pak statek prodala za 3,5 milionu korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Michal Tučný před smrtí vážil necelých 60 kilogramů

Chalupu dohodila Helena Růžičková

Usedlost původně patřila tetičce režiséra Zdeňka Trošky, který Hoštice proslavil ve svých bláznivých komediích. „Tehdy nám to dohodila Helena Růžičková, které to Zdeněk nabídl. Ale protože Michal strašně sháněl chalupu, nakonec mu to přenechala a koupila si jinou,“ uvedla pro deník Blesk Marta Tučná s tím, že víkendové dojíždění na statek jim nestačilo, nakonec zde našli trvalý domov.

Nový majitel nechal statek zrekonstruovat a dál dbá na to, aby si stavení udržovalo vesnický ráz. Z čehož by měl milovník rustikálního života Tučný určitě radost. Podle expertů na realitní trh by dnes chalupa mohla mít cenu osm až deset milionů korun.

Zavzpomínejte s námi na Michala Tučného:

Zdroj: deník Blesk, web Prima Ženy, deník Aha!


Přečtěte si také