Bydlení

20. října 2023 10:01

Komerční sdělení

Páté vydání časopisu Bydlení mezi panely již na stáncích

V těchto dnech vychází již páté letošní vydání časopisu Bydlení mezi panely, ve kterém se kromě jiného dozvíte, jak kompletně zrekonstruovat byt za pomoci změny jeho dispozice, odborníci z Oresi poradí, jak ušetřit na energiích v kuchyni nebo jak zvládnout rekonstrukci koupelny bez zbytečného stresu. A jak si poradil architekt s požadavkem proměny nevyhovujícího bytu, i to se dozvíte v novém vydání našeho časopisu. Na své si přijdou také čtenáři dalších pravidelných rubrik, jako jsou například Návštěva, Proměna bytu, Flóra nebo Galerie.

Orientace bytu na dvě světové strany

Zadáním klientky byla rekonstrukce velkorysého bytu 2+kk, která měla splňovat požadavky na bydlení dvou osob, maminky a dcery. Byt je orientovaný na dvě světové strany a má dva samostatné balkony. Uspořádání bytu bylo kvalitní. Co se týče dispozice, jednalo se spíše o menší zásahy a úpravy, jako byly změny pozic dveří a vyčištění prostoru od nehezkých stavebních detailů, různých nevyužívaných konstrukcí, ostění a betonových nadpraží. Nově se zvětšila toaleta, aby měla i své samostatné umyvadlo, toho bylo dosaženo pomocí šikmé stěny. Tato diagonála je zajímavým prvkem v prostoru chodby. Co se stavby týče, jednalo se o kompletní rekonstrukci bytu, včetně všech nových rozvodů. Další informace najdete v článku Orientace bytu na dvě světové strany.

Jak ušetřit na energiích při vaření: Tipy z Oresi

Ceny energií klesají, s nástupem podzimu ale přicházejí kratší a chladnější dny, které zvyšují spotřebu v celém domově. Jak ušetřit na energiích v kuchyni, a přitom vařit komfortně? Poradí vám Oresi, jednička na trhu v prodeji kuchyní. Největší úspory energie přinesou moderní energeticky úsporné spotřebiče. Jejich pořízení se nabízí u vybavování nové kuchyně, výměna se díky ceně obvykle vyplatí pouze v případě, že starý spotřebič dosloužil. Další informace najdete v článku Jak ušetřit na energiích při vaření: Tipy z Oresi.

Rekonstrukce koupelny bez zbytečného stresu

Proměna zastaralé koupelny v novou patří k nejnáročnějším úpravám v bytě i domě. Častým limitem je malý prostor, zároveň ale potřebujete vytvořit plně funkční místnost pro denní užívání všemi členy rodiny. Výsledkem by mělo být klidné útočiště, které na konci dne poskytne dostatečný relax. Jak rekonstrukci zvládnout bez zbytečného stresu a s výsledkem, který vás bude těšit po dlouhá léta? To se dozvíte v článku s titulkem Rekonstrukce koupelny bez zbytečného stresu.

Proměna malého bratislavského bytu

Architekta oslovil majitel s požadavkem proměny nevyhovujícího bytu, který bude v budoucnosti sloužit klientovi hlavně jako kreativní pracovní prostor s možností příležitostného přespávání. Kladl se důraz také na hygienické zázemí. Hlavním záměrem architekta bylo vnést do interiéru původní materiál stavby formou přiznání stávajících konstrukcí. Prostor reflektuje současné trendy návrhu interiéru. Díky jejich odstranění se zejména do pracovního prostoru rozdělilo přirozené denní světlo během celého dne, jelikož orientace bytu je východ/západ. Další podrobnosti najdete v článku Proměna malého bratislavského bytu.

Kapky rosy na ocúnech

Pražský klub skalničkářů také letos uspořádal v areálu vedle Faustova domu na Karlově náměstí v Praze tradiční podzimní výstavu, která ukončila sezónu a představila skalničky pozdního léta a začátku podzimu, které byly doplněny trvalkami, drobnými keři, podzimními cibulovinami, čarověníky a bonsajemi. Přesvědčíte se o tom v článku s názvem Kapky rosy na ocúnech.

Ale to opravdu není všechno. V tomto čísle se dále dozvíte o barevných trendech při zařizování koupelen, najdete zde užitečné rady, jak bez velkých finančních nákladů zrenovovat dílčí části bytu, a dokonce dvě galerie a samozřejmě i finanční přílohu. Nezapomněli jsme ani na další příběh z cyklu Jak se staví sen. A nechybí ani oblíbená křížovka.

Sdílejte článek
Štítky design časopis bydlení Bydlení mezi panely

Přečtěte si také