Bydlení

19. září 2023 10:30

Komerční sdělení , Lea Janochová

Podzimní úklid raz-dva? S parním vysavačem vás bude i bavit

Léto za námi, generální úklid před námi. Z venkovních výletů a výprav se pomalu, ale jistě vracíme zpět do svých domovů. Pro řadu z nás to znamená jedno - pořádně si uklidit, abychom se doma cítili co nejlépe. Dobrou zprávou je, že dnes už není třeba lézt po bytě po čtyřech a drhnout podlahy kartáčem, zatímco za sebou vláčíme kýbl s vodou, abychom tuhle dřinu museli korunovat dalším kolem tance s vysavačem. Stačí vsadit na moderní pomocníky, kteří nejen že úklid výrazně usnadní, ale navíc se obejdou bez chemických přípravků. Sázkou na jistou jsou parní vysavače, jsou ekologické a navíc velmi efektivní. Tak tedy plnou parou do úklidu!

Vyčistí čerstvé i zaschlé skvrny, zlikviduje bakterie, dokonce výrazně eliminuje plísně, alergeny i viry a to bez použití chemie. To všechno dokáže pára. Je tak přímo ideálním parťákem pro úklid všech nečistot. Parní čištění funguje na kombinaci tlaku a vysoké teploty, která ohřeje vodu až na bod varu. Výsledkem je právě pára hnaná vysokým tlakem o síle, díky níž rozpustí všechny nečistoty. Špína a zaschlé skvrny se uvolňují o dost rychleji než během běžného úklidu horkou vodou. Pára navíc dokáže zlikvidovat až 99 % bakterií a alergenů, což je ideální hlavně pro alergiky a astmatiky nebo majitele domácích mazlíčků, kterým se tak se zvířecími společníky bude pod jednou střechu žít mnohem snáz.

Není pára jako pára

Parní čističe můžeme podle jejich variant a způsobu využití rozdělit na tři druhy – ruční parní čistič, parní mop a parní vysavač. Ruční parní čistič je nejmenší a nejskladnější a využijete ho hlavně při úklidu menších, hůře přístupných míst v koupelně nebo v kuchyni. Parní mop slouží k úklidu podlah, předem je ale nutné místnost vysát nebo aspoň důkladně zamést. Většinou je k dostání s několika nástavci, díky kterým je možné vytřít i jinak nedostupná zákoutí. A parní vysavač? Ten v sobě kombinuje mop i vysávání. Dokáže vysávat a současně čistit párou, což znamená, že můžete zároveň odstraňovat nečistoty, a přitom také dezinfikovat povrchy. Jediné zařízení tak nahrazuje tradiční vysavač a parní přístroj, což ušetří v domácnosti cenné místo navíc. Vysavač je určený na dlažbu, PVC, vinyl, laminát, lakované dřevo i na koberce, takže vám nic nebrání v tom vydat se plnou parou k ještě zářivějším podlahám. Jedním takovým užitečným pomocníkem, který se může stát běžnou součástí vašeho úklidu, je například Bissell CrossWave HydroSteam PET.

Nejnovější model Bissell CrossWave HydroSteam PET vám umožní spustit čištění párou stiskem jednoho tlačítka. Má oddělené nádobky na čistou a špinavou vodu, takže čistíte vždy jen tou čistou. Je primárně určený na tvrdé podlahy, ale oživíte s ním klidně i zašlé koberce.

Tangle-Free technologie minimalizuje namotávání vlasů nebo chlupů na čisticí kartáč, takže je ideální do bytu nebo domu s domácími mazlíčky. Po použití jen stiskněte tlačítko samočistícího režimu, po jeho proběhnutí jednotlivé součásti necháte vyschnout a vysavač je opět připravený na další výkon.

Na výběr je ze dvou variant - CrossWave HydroSteam PET Select za 12 999 Kč nebo CrossWave HydroSteam PET Pro 13 499 Kč, jehož balení obsahuje jeden čisticí kartáč navíc a prostředek Fresh Start určený na čištění samotného vysavače.


Přečtěte si také