24. dubna 2016 13:35
Martina ČerňanskáMíša řezy
Rodinným stříbrem na talíři, jehož tajemství divákům odhalí Láďa Hruška v dalším díle svého pořadu Vychytávky Ládi Hrušky, bude tentokrát sladké potěšení, jehož vábení málokdo odolá. Míša řezy jsou v naší zemi po generace oblíbený moučník, který díky své základní ingredienci a čokoládové krustě přip
Co budeme potřebovat:
Na korpus:
5 vajec5 lžic polohrubé mouky1 lžíce prášku do pečiva1 lžíce kakaového prášku5 lžic moučkového cukru2 lžíce oleje
Na krém:
1 kostka másla (250 g)5 lžic moučkového cukru2 měkké tvarohy
Na polevu:
80 g rostlinného tuku1 tabulka čokolády na vaření2 lžíce mléka
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Postup:Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a k nim postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem a kakaem, dále přilejeme do těsta olej a na závěr přidáme z bílků vyšlehaný sníh. Hotové těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 14 minut při teplotě 200 °C.
Mezitím se pustíme do přípravy krému. Změklé máslo smícháme s moučkovým cukrem, přidáme tvaroh a pomocí mixéru vyšleháme dohladka.
Polevu budeme vařit ve vodní lázni. Nejprve necháme rozpustit tuk, do něj nalámeme čokoládu a pořádně promícháme. Když se tuk spojil s čokoládou, naředíme polevu trochu mlékem.
Vychladlý korpus pomažeme v rovnoměrné vrstvě krémem, polijeme čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť :)