Richard Genzer přišel o miliony, ale stejně dál sní o bydlení v hausbótu na vodě

Richard Genzer naletěl podvodníkům, kteří mu slíbili postavení hausbótu

Bavič Richard Genzer neukázal svoje bydlení, ale jiné oblíbené místo - loď. Před časem dokonce přímo na vodě bydlel ve vypůjčeném hausbótu.

Musíte zkontrolovat, jestli máte benzín, a zkontrolovat, jestli nejste přivázaní, odpověděl bavič Richard Genzer na otázku, co všechno je potřeba udělat, než člověk může s lodí vyplout na vodu. V pořadu Prima Pauza, kde odpovídal na více než třicet otázek, provázel lodí, která patří jeho kamarádovi. On sám lodě miluje, což dokládá i to, že si před více než osmi lety udělal zkoušky a může se tak titulovat jako vůdce malého plavidla.

Napadlo mě, že si je udělám, když jsem si koupil vodní skútr, řídil jsem ho bez papírů a chytili mě, vzpomíná na impuls, proč se pro zkoušky rozhodl. Vodu miluje a nezanevřel na ni ani před deseti lety, kdy měl vážný úraz při dovolené na Kapverdách.Tehdy s ním smýkla vlna o břeh tak, že měl sedm těžkých zlomenin v obličeji. Paradoxně od té doby se věnuje vodě a věcem kolem ní více než dosud.

"Je to zvláštní, ale díky tomu jsem začal rybařit a vodu mám rád. Ale po tom úrazu to bylo nepříjemný, nemohl jsem do vany, nemohl jsem se potopit. Když jsem se pak třeba jednou díval na televizi a byl tam záběr, kde se potápěli a přišla vlna, tak jsem se málem pozvracel. Měl jsem blok v hlavě, ale přešlo to,“ řekl před časem moderátor, tanečník, choreograf, herec a bavič známý pod přezdívkou Geňa.

Tady tu otázku bych přeskočil

Řídit auto je podle Genzera snazší než řídit loď, protože reaguje rychleji. Na druhou stranu, na lodi nemusíte dávat blinkr a těžko vás někdo oslní dálkovými světly. Každopádně, voda ho rozhodně láká, jak dokázal už před pár lety, když si chtěl nechat postavit hausbót v pražských Holešovicích.

Tehdy ale musel nakonec přiznat, že naletěl podvodníkovi. Přišel nakonec o dva miliony a z bydlení na vodě nebylo také nic. Jiný hausbót si nicméně na nějaký čas pronajal na Slapech a teď plánuje, že bude nechá hausbóty stavět, aby ho už nikdo neokradl. V době, kdy bydlel na hausbótu, na tom nebyl psychicky nejlépe už proto, že kvůli covidovým omezením na čas přišel o práci.

A sdílí jeho přítelkyně jeho lásku k vodě? Tady se jindy výřečný Genzer zarazil. "Tady tu otázku bych radši přeskočil," řekl jen. Pro něj každopádně je pobyt na vodě odpočinkem a relaxem. Se svou bývalou ženou má třiadvacetiletou dceru Viktorii a čtrnáctiletého syna Matyáše.


Přečtěte si také