Bydlení

6. srpna 2024 11:00

Josef Šťastna

Šárka Rezková bojuje s maniodepresivní psychózou. Bydlení na venkově jí velmi pomáhá

Zpěvačka Šárka Rezková (55) si užívá léto naplno. Byt ve staré zástavbě Letňan vyměnila za letní pobyt v domě za Prahou u své kamarádky Ivany Němečkové. Šárka odpočívá, koupe se v bazénu nebo vířivce, přiloží i ruku k dílu na zahradě a v nepřítomnosti majitelky se o domek stará.

„Je tu hodně klid a skvělá zahrada, kam není vidět. Nejraději mám místo na terase a pak v obýváku, kde je velká sedačka a televize. Když se necítím dobře, tak si pustím nějaký film. Vžiji se do děje a zapomenu na vlastní starosti a blbé nálady,“ uvedla Šárka pro agenturu Herminapress, která poskytla snímky webu Prima Living.

Zpěvačka dlouhodobě bojuje s maniodepresivní psychózou. Naučila se s tímto onemocněním žít a nebojí se o nemoci hovořit. Důvěrně o ní mluví jako o své „Máně“.

„Jsem zrovna po jednom takovém ataku. A musím říci, že se mi asi po měsíci a půl dělá zase líp. V té nejhorší fázi nemoci fakt nemohu nic dělat. A když se to lepší, snažím se své myšlenky směrovat k pozitivním věcem. Bazén a práce na zahradě mi hodně pomáhají. Jasně, že k tomu beru i medikamenty, ty budu brát bohužel až do konce života. Jen se modlím, aby za mnou Máňa chodila co nejméně,“ uvedla Šárka Rezková a dodala, že se narodila jako optimista, tak se aktivně snaží najít způsoby, jak s nemocí bojovat. Pomáhá jí v tom muzika a zpívání. Elektrické piano v horním pokoji proto neleží ladem.

„Já si u něj zpívám a učím se nové písničky. Moje hra na klavír není sice nic moc, dovedu se jednoduše doprovodit, žádný virtuóz ale ze mne není,“ uvedla Rezková.

V kuchyni se Šárka Rezková dovede otáčet velice šikovně. Talent na vaření prý zdědila po mamince a babičce, které výborně vařily. „To se mi hodilo, když moji tři kluci byli malí. Bavilo mě i péct, umím to. Dneska jsou kluci dospělí, a když ke mně přijdou, něco uvařím a upeču. Ale přiznám se, jsem ráda, že už se tím nemusím zaobírat každý den. Teď vaření beru jako relax.“

Přebytečné kalorie Šárka spálí v chladivé vodě velkého bazénu. „Dávám si denně několik bazénů a potom také ráda ve vodě běhám. To je super. A teplá vířivka mi zase uvolní tělo a svaly. Je to příjemné,“ popsala Rezková.

Do konce léta čeká zpěvačku Šárku Rezkovou ještě několik vystoupení a v září už začne chystat vánoční koncerty. Na podzim ji také čeká velký projekt, o kterém ale ještě detaily prozrazovat nechce.

Sdílejte článek
Štítky nemoc zdraví kuchyně zahrada léto terasa venkov podzim celebrity Šárka Rezková Praha plavecký bazén nemoci a zdravotní potíže životní styl a volný čas společenská rubrika

Přečtěte si také