Šimon Caban je porotcem DREAM TEAMU – Mistrů dílny

Všestranný umělec, který spolupracuje s karlovarským festivalem a jehož práce má ve sbírkách i pařížské Centre Georges Pompidou, bude porotcem nové show DREAM TEAM – Mistři dílny. Šimon Caban bude arbitrem vkusu společně s designérkou Kamilou Douděrovou.

Šimon Caban má bohaté zkušenosti s prakticky jakýmkoli uměleckým oborem. Vystudoval scénografii, ale věnoval se fotografii a dokonce i architektuře. Jeho život je ovšem spjat s prací pro divadlo.

Zvládne jakýkoli úkol

Už v osmdesátých letech založil se svým bratrem Michalem baletní skupinu a v roce 1983 si zatančil ve filmu Miloše Formana Amadeus. Navrhuje scénografii pro přední česká muzikálová divadla a spolupracuje na zahajovacích a zakončovacích ceremoniálech Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Kromě bratra pracuje i se svou manželkou Simonou Rybákovou. Připravují například prezentační akce pro různé společnosti. Šimon Caban se živí také jako režisér.

Šimon Caban jako porotce v DREAM TEAMU

Právě jeho široký záběr a roky budované zkušenosti z něj dělají perfektního porotce pro pořad, kde nejde jen o šikovnost, ale také o estetiku. Soutěžící v pořadu DREAM TEAM – Mistři dílny totiž musí vytvořit funkční a zároveň designové výrobky.

Šimon Caban bude rozhodovat společně s designérkou Kamilou Douděrovou, známou z pořadu Jak se staví sen. V každém díle je doplní osobnost českého kulturního světa.


Přečtěte si také