Bydlení

10. března 2022 20:20

redakce Prima Zoom

Stokrát radši bych žila v malé garsonce, ale s manželem, říká mladá vdova Míša

Míša přes týden bydlí v podnájmu v Praze, kde má práci, na víkendy se vrací k rodičům. Ráda by však co nejdřív začala někde jinde, kde jí nebude všechno připomínat zesnulého manžela Stanislava. Proto si koupila panelákový byt 2+1 s balkonem o rozloze 60 m², v němž se ale bez celkové rekonstrukce žít nedá.

Míša před dvěma lety bohužel ovdověla. Do pořadu Jak se staví sen ji přihlásila její mladší sestra Šárka. Ona a ještě jedna moje kamarádka se o mě hodně staraly, když manžel zemřel, pomáhaly mi, vzpomíná Míša na dobu, která pro ni byla hodně těžká.

Její rodina ji ostatně hodně podržela celá a nejen v době, kdy Stanislav zemřel. Míša ani po přihlášce do proměny Jak se staví sen nevěřila, že produkce vybere zrovna ji, a proto se s podporou rodiny pustila do přebudovávání se svými nejbližšími příbuznými.

Nechci, aby to vypadalo, že chci ze svého příběhu profitovat. Já bych stokrát radši žila v malé garsonce, ale s manželem, svěřila se mladá žena na začátku proměny, když spolu se štábem stála v holobytě a nebylo úplně jasné, zda se ho během pěti dnů podaří proměnit v místo, kde bude moci začít svůj nový život.

Míša se Standou prožili takovou lásku, o jaké se píše v románech. Poprvé se potkali už jako malé děti. Později se do sebe zamilovali a nakonec se vzali. Před osmi lety lékaři zjistili, že Stanislav má nádor na mozku. Následovala operace a po čase to vypadalo, že je vše za nimi.

Připadá mi, jako by to bylo předevčírem

Před čtyřmi lety se vzali, ale bohužel, po dvou letech se nemoc znovu vrátila, v mnohem agresivnější variantě. Tři čtvrtě roku po poslední operaci muž zemřel. Od té doby uplynuly dva roky, ale Míše připadá, jako by to bylo sotva předevčírem. Strávili jsme spolu půlku mého i jeho života, vzpomíná.

Její maminka říká, že to byla těžká situace i proto, že tohle všechno Míša řešila v době, kdy její spolužačky cestovaly, studovaly vysokou nebo zakládaly rodiny, zatímco ona měla úplně jiné starosti. Snažila jsem se celou dobu, aby věděl, že tam jsem pro něj. Protože kdybych to zabalila, on by to taky zabalil mnohem dřív.

Míša říká, že neví, zda někdy dokáže navázat nějaký další vztah. Ale na stěhování do nového bytu se těší, protože momentálně si ve svých jedenatřiceti letech letech připadala, že žije v taškách, které jen převáží mezi pronájmem a domácností rodičů, kam jezdila na víkend.

Sdílejte článek

Přečtěte si také