Dagmar úplně sama vychovala čtyři děti, které se tísnily v jednom malém pokoji

Jak se staví sen - extra (7) - upoutávka

Dagmar z Čelákovic nemohla uvěřit tomu, že zrovna její byt se dočká proměny, kterou přitom rozhodně potřeboval. Zažil toho hodně - žena v něm sama vychovala čtyři děti.

"Pochopil jsem, co se děje, až když jsem tady uviděl Ivu Kubelkovou," popsal Vladimír Šteffl, syn paní Dagmar Vargové, moment, kdy mu došlo, co byt jeho mámy čeká. O přihlášce do pořadu Jak se staví sen totiž věděla jen ona a pak dcera Lucie, která ji přihlásila, Ani tak nebylo zdaleka jisté, zde producenti zrovna tenhle byt k proměně vyberou. Iva Kubelková se štábem dorazila oznámit radostnou novinu zrovna v den, kdy se sourozenci sešli na návštěvě u maminky.

Ta sama vychovala čtyři děti v malém panelákovém 2 plus 1, kde, jak říká syn Vladimír, bylo málo místa, ale všichni spolu dokázali vyjít. Měli hezké dětství o díky Dagmar, která se celý život otáčela, aby zvládla svoji velkou rodinu uživit. Dneska se i díky tomu může těšit z devíti vnoučat. Na partnery bohužel štěstí neměla.

Boty všem najednou? Nemožné

Dcera Lucie byla v jednom pokoji se třemi staršími bratry. "A taky mě to zocelilo," vzpomíná dneska. Její máma si zase pamatuje na dobu, kdy musela otáčet každou korunu. "Nemohla jsem třeba dvěma dětem koupit najednou botičky, musela jsem postupně," vzpomíná.

Její potomci si dodnes pamatují, jak si ke své práci v balírně CD a DVD brala brigády navíc, aby měli alespoň trochu peněz, ale tím pádem už neměla vůbec žádný čas sama na sebe nebo na to, aby si vyrazila třeba někam do společnosti. "Myslím, že krizi měla máma docela často, ale nedávala to znát, nepřenášela to na nás," míní syn Vladimír.

Píseň pro mámu

Sourozenci se rozhodli v rámci pořadu vyjádřit vděčnost mamince netradičním způsobem - vědí o její lásce ke country hudbě a tak jí společně nazpívali jednu známou písničku. Ovšem s textem, který společně složili jen pro ni. Syn Michal si myslí, že i když neměli na společné zpívání a nahrávání moc času, ve finále se to povedlo. S textem jim pomohla přítelkyně syna Lukáše.

"Písničkou chceme mámě dát najevo, že ji máme rádi, protože ji to neříkáme moc často a teď je taková příležitost," dodala dcera Lucie.

A nedosti na tom, produkce pořadu domluvila, že sourozenci píseň nahráli v profesionálním studiu a ona pak zazněla na vlnách Country Rádia. Tím se splnil sen i dospělým dětem, protože jak Michal, tak Lucie si nahrávání ve studiu hodně užívali.

Pořad Jak se staví sen můžete sledovat na Primě každé pondělí večer

Sdílejte článek

Přečtěte si také