Udělejte domácí koláčky štěstí a přivítejte čínský rok Draka zvesela

Čínský nový rok začíná letos 10. února. Vlády se ujme Drak, který oplývá energií, moudrostí a optimismem, takže to vypadá na pozitivní rok plný změn k lepšímu a přelomových událostí. I když příchod čínského nového roku neslavíte, stejně se můžete pobavit a připravit domácí koláčky štěstí se zapečenou věštbou, přáním či vzkazem.

Rok dřevěného draka oficiálně začne 10. února 2024 a skončí 28. ledna 2025. Jde o nejpozitivnější rok čínského horoskopu. V čínské astrologii je drak uctíván pro svou neutuchající energii, moudrost, optimismus a schopnost přinést růst a hojnost, představuje mužskou sílu a plodnost. S chutí se pouští do nových věcí a jen tak se něčeho nezaleknou. Dřevo je pak elementem, který představuje pokrok a stabilitu. Proto se podle čínského horoskopu dá očekávat poměrně pozitivní rok plný velkých změn k lepšímu a přelomových událostí. Bude během něj možné budovat i základy pro úspěchy budoucí.

JAK SE V ROCE DRAKA BUDE DAŘIT JEDNOTLIVÝM ZNAMENÍM:  Čínský horoskop 2024. Dřevěný drak přináší moudrost, růst a hojnost

Koláčky štěstí

Koláčky štěstí nebo taky sušenky štěstí skrývají zapečenou věštbu, vzkaz nebo přání. Můžete dát přímo jeden kousek konkrétnímu člověku, nebo si každý může vybrat jeden z více koláčků. Už vymýšlení vzkazů je zábavné, ale ještě víc jejich předčítání! Stačí jen rozlousknout svůj koláček štěstí a osud naznačí, co vás čeká.

Recept na domácí koláčky štěstí

Ingredience

  • 120 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 80 g tuku
  • 6 bílků
  • špetka soli
  • několik kapek vanilkového extraktu

Příprava

  1. Nejdříve napište na malé obdélníčky papíru (zhruba 9 x 1,5 cm)  věštbu, přání nebo vzkaz.
  2. Lehce našlehejte 3 bílky, ale nesmí vzniknout sníh, přidejte špetku soli a moučkový cukr. Pak postupně po lžících vmíchejte mouku a rozpuštěný tuk. Nakonec vmíchejte tresť. Vypracujte hladké těsto.
  3. Na pečicí papír těsto v tenké vrstvě rozetřete do tvaru kolečka o průměru 8–10 cm. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte asi 8 minut, okraje musí být jemně nahnědlé.
  4. Ještě horké kolečko stáhněte z papíru, doprostřed položte papírek, přeložte napůl a okraje stiskněte. Vzniklou taštičku ohněte silnější stranou přes okraj hrnečku cípy k sobě. Tvarovat se musí horké!!!
  5. Nechte vychladnout, ztvrdnout. Koláčky můžete dát třeba do formy na muffiny, aby udržely tvar a nerozbalily se, než vychladnou.

Zdroje: zeny.iprima.cz, cs.wikipedia.org

Sdílejte článek
Štítky horoskop cukr sůl mouka drak prognóza věštění koláčky štěstí koláčky štěstí recept bílek těsto Čínský nový rok sušenka muffin dřevěný drak rok Draka

Přečtěte si také