Unikátní fotky z vily Františka Mrázka. Obávaný kmotr si potrpěl na luxus a soukromí

Obávaný vládce Prahy s napojením na politické špičky, ale také rodinný typ, který si přál, aby se jeho nejbližší měli dobře. To byl František Mrázek, jehož život ukončil nájemný vrah v lednu 2006. Luxusní sídlo nechal Mrázek vybudovat v Českém Brodě. Podle informací deníku Blesk bude dům zlikvidován.

Život podnikatele Františka Mrázka ukončila kulka, která prolétla vzduchem ve středu 25. ledna 2006 ve 20 hodin. Mrázek, kterému bylo 47 let, osudný den vyšel na pražské Lhotce z budovy své firmy, ale ke svému autu už nedošel.

Podle policistů byl vrahem zkušený profesionál, který věděl, co dělá. Kdo si ho najal? To se nikdy nepovedlo rozluštit. Jisté je, že kmotr Mrázek vadil řadě lidí, mimo jiné sbíral i kompromitující materiál na politické špičky...

„Ten střelec musel v desetistupňovém mrazu ležet nejméně hodinu a nezanechal po sobě žádné biologické stopy, takže tam ležel někde na celtě. A musel se udržet ve stavu, že se netřásl, což je obtížné. Musel mít pevnou ruku i přesto, že tam tak dlouho v mraze čekal,“ uvedl pro ŽivotvČesku.cz novinář Josef Klíma, který se případem roky zabýval. Je otázkou, zda vrah Františka Mrázka dnes žije. Policisté se přiklánějí k verzi, že i najatý zabiják je dávno po smrti.

Mrázkovo panství v Českém Brodě

Kontroverzní podnikatel dokázal sbírat cenné informace na konkurenty i na politiky. Kromě impéria moci a strachu vybudoval také luxusní sídlo v Českém Brodě, kde žil až do své smrti. Za jeho života měla nemovitost hodnotu kolem 50 milionů korun.

KDO ZASTŘELIL KMOTRA MRÁZKA? VRAH BYL ZŘEJMĚ ZE SLOVENSKA

Josef Klíma pátral nejen po vrahovi F. Mrázka, ale podíval se také na vysokou českou politiku:

Třípodlažní vila se nachází na pozemku, který disponuje rozlohou 15 tisíc metrů čtverečních. Zastavěná plocha je více než 900 metrů čtverečních. Mrázek dům pro sebe a svou rodinu nechal zařídit nejlepším nábytkem a nejmodernějšími spotřebiči, které tehdejší trh nabízel.

K nemovitosti patří také bazén, tenisový kurt a nádherná zahrada. Součástí domu je také tělocvična, prádelna či obrovská společenská místnost. Podle informací deníku Blesk má ale Mrázkovo panství jít k zemi.

Po Mrázkově smrti dům zdědila vdova Ivana, která se ho ale později zbavila. Podle Blesku nemovitost koupila firma ACT Invest Ltd. s.r.o. za necelých 45 milionů korun. Společnost má s lokalitou velké plány a celá zóna projde rozsáhlou rekonstrukcí.

Na okraji Českého Brodu by měly vzniknout domy pro rodiny. Jak do toho zapadá Mrázkova vila? Vůbec. „Do projektu nebylo možné začlenit objekt vily. S její další existencí se už nepočítá,“ uvedl pro Blesk advokát Vladimír Kostka, který se na transformaci atraktivní lokality podílí.

Zdroje: deník Blesk, CNN Prima News, web Blesk.cz, web ŽivotvČesku.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také