Bydlení

8. srpna 2023 11:15

redakce Prima Living

Bydlení mafiána Krejčíře. Vila, kde zářil zlatý výtah, dnes stojí 55 milionů korun

Akvárium se žralokem, mramorové schodiště, tajná chodba a výtah se zlatými dveřmi. Vila mafiánského bosse Radovana Krejčíře v Černošicích doslova překypovala luxusem. Nyní je dům na prodej za téměř 55 milionů korun.

Honosná vila kontroverzního podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích byla svého času asi nejznámějším domem v České republice, protože se nechvalně proslulému podnikateli právě z tohoto objektu podařilo v roce 2005 zmizet policii při domovní prohlídce.

Krejčíř uprchl do zahraničí, nejprve pobýval na Seychelách, od roku 2007 žil v Jihoafrické republice. Tam je od listopadu 2013, na jihu afrického kontinentu si odpykává trest 35 let za držení drog, únos a pokus o vraždu. Dlouho se pokouší o návrat do Česka a zdá se, že není zcela bez šance.

Vila v Černošicích, jejíž cena se v roce 2010 odhadovala na zhruba 400 milionů korun, byla roky opuštěná a chátrala. Několikrát byla nabízena v dražbě, ale nikdo si ji nechtěl koupit. V srpnu 2019 komplex zachvátil požár a škoda se vyhoupla až na 20 milionů korun. Požár byl od začátku vyšetřován jako trestný čin, ale pachatele se najít nepodařilo.

Koncem roku 2021 opuštěnou vilu v dražbě koupila Petra Kučerová, jejíž rodina podniká v realitách. Podle deníku Blesk vilu Kučerová získala za cca 21 milionů korun a objekt nechala z části opravit. Nyní je vila znovu k dispozici. Web idnes.cz upozornil, že nemovitost se znovu objevila na stránkách realitní kanceláře. Kdo ji bude chtít zakoupit, musí si nachystat 55 milionů korun.

„V letech 2022 a 2023 byla na domě vyměněna střecha, byl instalován nový výtah, nová fasáda, došlo k opravám plotů, kompletnímu zajištění domu a výměnám či doplnění chybějících exteriérových prvků. Stavba je připravena k okamžitému dokončení interiérů, které se nyní nacházejí v hrubé podobě,“ stojí v inzerátu.

Krejčíř unikátní vilu koupil za 20 milionů korun

Krejčířova vila není typické devadesátkové podnikatelské baroko, byla postavena už za první republiky, ve třicátých letech 20. století. Komplex v Černoších si Radovan Krejčíř koupil v roce 1998 za 20 milionů. Do dvou let nechal objekt předělat podle svých představ.

ČTĚTE TAKÉ: Radovan Krejčíř by se rád vrátil do České republiky. Je nebezpečný?

Mafiánští bossové jsou známí svým obdivem k okázalosti a přepychu, což dvojnásobně platí také o jejich bydlení. A Radovan Krejčíř není výjimkou. Jak Krejčířova vila vypadala, když v ní žil?

Kromě samotné vily, tří dvojgaráží, dvou bazénů nebo vířivky, mramorového schodiště, hřiště na basketbal a squashového kurtu se v komplexu nacházelo také legendární akvárium, v němž podnikatel choval žraloka či perutýna ohnivého, tedy jednu z nejjedovatějších mořských ryb. Nemovitost měla také tajnou podzemní chodbu, která vedla do dalších objektů.

Co se týče vnitřního zařízení, bylo neméně okázalé. Například mezi patry jezdil výtah s pozlacenými dveřmi, stěny byly obložené drahým mramorem, podlahy zdobily luxusní koberce, samozřejmostí byly zlaté kohoutky v koupelnách.

Zdroj: Web Blesk.cz a web idnes.cz.


Přečtěte si také