Naše tipy

21. srpna 2024 13:00

redakce Prima Living

Užijte si září na zahradě i v kuchyni s časopisem Prima vychytávky

Letní sezóna je pomalu pryč, ale ta kutilská nikdy nekončí. Něco tvořit můžete celý rok a také v září pro vás máme další dávku tipů i praktických rad, jak pečovat o zahradu i o svoje žaludky. To vše a ještě mnohem víc najdete v novém vydání časopisu Prima vychytávky.

Nápady pro šikovné ruce

Když se spojí láska ke kutilství s vášní pro zahradničení, můžou v dílně vzniknout nevídané a naprosto báječné věci. Například stojací truhlík z odpadních trubek, půvabná bambusová fontánka nebo také vychytaná moštovačka ze štípačky na dřevo. Na zahradní party oceníte bar(el)ový stolek či stojan na lahve ze šicího stroje. A dětem můžete vyrobit houpacího koníka ze staré pneumatiky.

Příprava vánočních dárků

S nastupujícím podzimem se už pozvolna můžete pustit do přípravy vánočních dárků. Nevšední hodiny z cyklořetězu ocení zvláště sportovní fanoušci a obdivovatelé technických hračiček. Všechny chronické hledače klíčů potěší věšák na klíče ve tvaru domečků. Naučíme vás z kartonu a lepidla vyrábět „starožitné“ rámy jak ze zámku, mozaiková zrcadla, podložku pod hrnce ze starých kolíčků, květináče z tenisek, vázičku z vyfouklých balonků nebo držák na zarámované fotografie z pásku.

  • A kdyby se vám ta domácí výroba zalíbila a rozhodli jste se ji rozjet ve velkém, máme pro vás i návod na výrobu krásného a zároveň praktického stánku na trhy.

Tipy na výlet

Babí léto si můžete užít nejen prací na zahradě, ale i na výletech. Vytipovali jsme pro vás pět architektonických skvostů, které byste určitě měli navštívit. Vášnivé sběratele zavedeme za sbírkami šicích strojů a zapalovačů.

Babí léto v zahradě

Nechybí ani zahrádkářský kalendář s tipy, do čeho se pustit právě nyní. Naučíme vás, jak správně pečovat o půdu, skladovat jablka přes zimu, pěstovat bylinky, množit rostliny řízkováním, zazimovávat nebo se naopak ještě jednou těšit z bohaté úrody.

Vychytané recepty

Kuchařům a kuchařkám dáme recepty na rychlou sýrovou quesadillu, pizza koláčky, čočkové burgerové bulky, levandulovou bábovku i sirup. Úrodu ovoce ze zahrady můžete zpracovat do hruškového štrůdlu, švestkového koláče s mandlemi nebo jablečného taquitos.

INSPIRUJTE SE: Jablka a hrušky spolu skvěle ladí v džemu či štrúdlu z pivního těsta

Přírodní lékárna

Přírodní lékárnu vám doplníme o čekanku pro silné srdce, střeva i játra a kukuřici, blahodárnou pro močové cesty.

Domácí mazlíčci

Ve světě zvířat poradíme, jak svoje čtyřnohé přátele zbavit strachu z hlučného prostředí a vychovat z nich klidné a sebevědomé psy.

Nové číslo časopisu Prima vychytávky kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabízí top nápady, které se vám budou určitě hodit - a to vše za pouhých 39 Kč.

Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2024 ZDE.


Přečtěte si také