16. října 2016 12:15
Markéta ZídkováCibule, pórek, čokoláda aneb Nejčastější otravy psů a koček z lidské stravy
Myslíme si, jak naším čtyřnohým miláčkům neděláme dobře, když jim přilepšíme tu šunčičkou, tu kouskem sýra. Kromě toho, že psům škodí sůl i koření, mohou se z některých potravin i otrávit, protože je nedokážou na rozdíl od nás strávit.
Psi jsou nepoučitelní. I když se nějakou potravinou přiotráví a musíte u nich vyvolat zvracení (například 3% peroxidem vodíku), jsou schopní tu samou potravinu po pár hodinách zase sežrat. Přitom potraviny, které jsou pro nás běžnou součástí jídla, jsou pro ně jedovaté, jako je například cibule, česnek či pórek, a to i po převaření. Stejně tak hroznové víno (i ve formě rozinek). Takže pes si smlsne na zbytku vepřového, kde ve štávičce se smějí kousky cibulky a česneku, v tu chvíli mu to chutná, ale o chvíli později mu bude blbě. Například cibule způsobuje rozpad krve.
Podívejte se na video, kde se o otravách psů a koček dozvíte více:
Rada je z pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ.
Všechny díly RECEPTÁŘE najdete na Primě PLAY.ZDE najdete vše o pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ.
(web)
Mohlo by vás zajímat: