Bydlení

1. prosince 2023 08:48

Josef Šťastna

Vila, kde žil Stanislav Gross, je na prodej. Šárka Grossová bude chtít obrovské peníze

Šárka Grossová se rozhodla prodat luxusní vilu, ve které žil a zemřel bývalý premiér Stanislav Gross. Za nemovitost může chtít kolem 70 milionů korun.

Dům v pražském Slivenci manželé Grossovi koupili přibližně za 14 milionů. Nemovitost nechali citlivě zrekonstruovat a následná hodnota se pohybovala kolem 40 milionů korun. Dnes je ještě výrazně vyšší. Odhadce pro deník Blesk uvedl, že dnes by cena mohla atakovat hranici 70 milionů korun.

V dvoupatrovém domě se nachází prostorná kuchyně s jídelnou v bílé a béžové barvě. Z proskleného obývacího pokoje i dalších místností se dá vejít na zastřešenou terasu a zahradu. V prvním patře se nachází ložnice, dětské pokoje a pokoje pro hosty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gross by oslavil 53. narozeniny: Věřím, že se na mě táta z nebe dívá, říká dcera

V domě je rovněž několik šaten, některé z nich jsou podzemní. Nechybí ani garáž pro dvě auta a zmíněný vnitřní bazén. V nemovitosti se nachází podle Blesku také vybavená posilovna.

Gross se v červenci 2004 stal nejmladším premiérem v historii Česka. Post předsedy vlády ale opustil po pouhých osmi měsících, protože nedokázal věrohodně vysvětlit, kde vzal finance na jinou nemovitost. Gross zemřel v roce 2015, bylo mu 45 let. Jeho tělo nezvládlo boj s amyotrofickou laterální sklerózou, která je známá pod zkratkou ALS.

Zavzpomínejte na Stanislava Grosse:


Přečtěte si také