Bydlení

29. listopadu 2023 11:50

redakce Prima Living

Magický dům stojí v nejkrásnější lokalitě v Praze. Ewa Farna získala hodně zajímavou nemovitost

Na Novém Světě, na jedné z nejprestižnějších pražských adres jen kousek od Pražského hradu, si zlatá slavice Ewa Farna (30) s manželem, kytaristou Martinem Chobotem (34) renovují nově nabyté dědictví, tři propojené domky v hodnotě několika desítek milionů. Krásná nemovitost stojí v oblasti, která je právem zařazena mezi největší klenoty staré Prahy.

Už přes půl století slouží romantické křivolaké uličky části pražských Hradčan mezi Černínským palácem a Pražským hradem k bydlení především umělcům a volnomyšlenkářům. Žili tu například malíř Jan Zrzavý, fotograf Jan Reich, spisovatel Ota Pavel, režiséři Karel Kachyňa a Ivo Novák – a taky dědeček Martina Chobota, malíř a grafik Vladimír Suchánek.

Dnes tady našli domov třeba režisér Jan Švanknajer a herec a ředitel Divadla Ungelt Milan Hein – nově seznam slavných obyvatel možná rozšíří i Ewa Farna s manželem a ratolestmi Ellou (1) a Arturem (4).

Nemovitost zdědil manžel po dědečkovi

Trojice propojených malých domků s celkovou výměrou 114 m² se nachází přímo naproti slavné pohádkové roubence restaurace U Raka. Nemovitost na exkluzivním místě zdědil manžel Ewy Farne po svém dědečkovi Vladimíru Suchánkovi, který zemřel před dvěma lety.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak bydlí Lucie Bílá? Ukázala perfektní dům se zahradou a plánuje i vejminek

Podle deníku Blesk, který na nemovitost upozornil, uzavřeli manželé dohodu, že podíl na novém bydlení bude společným jměním manželů, dohodu pak stvrdili u notáře. Dům nyní manželé rekonstruují a citlivě se mu snaží vrátit původní podobu. Na místě se tak již rýsují například nové dveře, které v minulosti zmizely a na fasádě zůstaly jen naznačené.

Specifické místo, specifické ceny

Jakou může mít nemovitost na prestižní pražské adrese složená ze tří domků asi hodnotu? Podle odborníka na reality Ondřeje Černovického jsou ceny domů a bytů na Novém Světě stejně specifické jako samotné místo.

„Z realizovaných transakcí stojí za zmínku dvě poslední. Jsou jimi v obou případech prodeje podílů. Tou první je prodej 4/5 podílu na bytě o ploše necelých 120 m čtverečních, který byl prodán za 19 milionů. Druhou a zajímavější je prodej podílu 5/6 za malý domek v částce 38 milionů korun. Je tedy bez diskuse, že současná tržní cena i malého domku dosahuje částek v řádu vyšších desítek milionů korun," řekl pro deník Blesk Ondřej Černovický.

Nový Svět, kde bude nová zlatá slavice s rodinou možná žít (nebo manželé z domu udělají třeba penzion), je lokalita, kde je bydlení pro naprostou většinu občanů Česka nedostupné. Mimochodem, dům po režisérovi Ivo Novákovi na Novém Světě se prodával za 51 milionů korun.

Zdroje: blesk.czzeny.iprima.cz, cs.wikipedia.org

Sdílejte článek

Přečtěte si také