Zahrada

29. září 2024 13:03

redakce Prima Living

Výhled počasí na příští týden: Už v pondělí přijdou lehké mrazy

Po poměrně slunečném víkendu, kdy teploty připomínaly tzv. babí léto, přijde těžké probuzení do pondělního rána. Teploty se budou pohybovat kolem 0 °C, někde bude i lehce mrznout.

Krátké babí léto se chýlí ke konci. Zatímco o víkendu ještě teploty šplhaly k 20 stupňům Celsia, na začátku nového týdne budou rychle klesat. Následující dny ovlivní studená fronta ze západu, podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) čeká většinu českého území přeháňky i déšť.

V noci z neděle na pondělí nás čeká první mrazivá noc. Zejména na západě budou místy přízemní mrazíky. Teploty klesnou až k bodu mrazu. V pondělí ráno se teploty budou pohybovat mezi 4 a 0 °C s četnými přízemními mrazíky. Denní teploty vylezou až k 15 °C.

V úterý můžeme čekat déšť. Během dne se v Čechách obloha zatáhne a místy se přidají přeháňky nebo mrholení. Ráno nás čekají teploty mezi 8 a 4 °C, na východě budou teploty padat k 0 °C, opět hrozí přízemní mrazíky. Denní teploty vylezou k 17 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zima klepe na dveře. Připravte se na déšť a přízemní mrazíky

Středa přinese převážně oblačnou až zataženou oblohu, na některých místech v Čechách a na Moravě hrozí přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 °C, denní teploty vyskočí až k 17 °C.

Čtvrtek se bude podobat středě, na mnoha místech ČR bude pršet. Ranní teploty se sníží na 9 až 4 °C, zatímco denní teploty zůstanou mezi 10 a 14 °C.

Také víkend přinese deštivé podzimní počasí. V pátek ráno můžeme očekávat teploty mezi 9 a 5 °C, denní teploty vyskočí k hranici 15 °C.

Zdroj: předpověď Českého hydrometeorologického ústavu

Sdílejte článek

Přečtěte si také