reklama

Vše o houbách

Kde je sbírat, jak je zpracovat, nasušit a jak využít jejich léčivé účinky? Podívejte se na články, ve kterých poradíme začínajícím i zkušeným houbařům. Věnujeme se nejen tradičním a všem známým druhům hub, ale také těm, které většina z nás nesbírá.

Češi jsou právem považováni za největší a nejvášnivější houbaře na světě. Houbaření máme spojené s odpočinkem, pohybem a spobytem v přírodě na čerstvém vzduchu. A v neposlední řadě jsou houby velice vítaným obohacením jídelníčku.

Houbaře můžeme rozdělit zhruba do tří základních skupin. V první jsou houbaři příležitostní a sváteční, kteří sbírají jen prověřené hřiby, kozáky a křemenáče. Druhá skupina je nejpočetnější, jsou to lidé, co mají znalosti o houbách natolik velké, že sbírají například holubinky, růžovky, klouzky, bedly, čirůvky, kačenky, václavky či ryzce, a tak se nikdy nevracejí domů sprázdným košíkem. Třetí je skupinka znalců, kteří se opravdu vyznají a vlese je můžeme potkat celý rok, protože houby rostou i vzimě.

Články o konkrétních druzích hub

Níže najdete další články, ve kterých se dozvíte, jak houby zpracovat, co z nich uvařit, jak je nasušit nebo třeba, která houba se hodí k vašemu znamení!

Sílejte článek
reklama