Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Naučte se nakládat nejlepší kozí rohy na světě

Přemýšlíte, jak zpracovat velké množství kozích rohů a jiných malých papriček? Zavařte je! Podívejte se na recept, díky kterému připravíte ty nejlepší nakládané kozí rohy!
Vydáno: 13.05.2019
Jako čert ostré
Jako čert ostré Autor: Thinkstock
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Možná jste se také omylem na jaře přehmátli a namísto klasických, velkých, masitých a šťavnatých paprik nasadili tenounké, zato pálivé a nezaměnitelné “kozí rohy“, možná to byl úmysl… každopádně, řešíte-li dilema, jak naložit s velkou sklizní paprik, které se vám urodily na zahradě, zkuste je zavařit! Je to jednoduché, levné a hlavně výborné k masitým i zeleninovým jídlům, které připravujete po celý rok. Jestliže se vám podaří připravit si výtečné a nezaměnitelné zavařované papriky, nebudete chtít žádné jiné.

Jak kozí rohy připravit

Než budete zavařovat, je potřeba oddělit poškozené a shnilé kousky zeleniny. Poté papričky umyjte, pořádně je vymáchejte, aby se odstranilo případné bláto nanesené při silných deštích. Umyté papriky vložte do mísy a přelijte vroucí vodou. Zakryjte pokličkou a spařujte alespoň 15 minut.

Jak pěstovat papriky na balkoně i za oknem.

Jak pěstovat papriky na balkoně i za oknem. Máme nejvyšší čas začít!

Chilli - paleta chutí i pálivosti

Vyznáte se v druzích chilli papriček? Poznejte širokou paletu chutí i pálivosti

Lák, který má říz

Připravte si lák. Zkuste sladkokyselou klasiku okořeněnou černým pepřem:

  1. 1,5 l vody
  2. 0,5 l octu
  3. 250 g cukru
  4. 40 g soli
  5. 12 kuliček černého pepře
  6. 4 kuličky nového koření
  7. 1 lžíce hořčičného semínka
  8. 2 bobkové listy

Všechny ingredience povařte, nechte vychladnout a záleží na vás, zda přecedíte, či nikoliv a dáte do sklenic i pepř a hořčičné semínko, případně i bobkový list.  Pokud vám lák bude připadat příliš ostrý, doplňte sklenice několika lžícemi nebo šufánkem čisté vody.

Jak nakládat kozí rohy
Jak nakládat kozí rohy
istock.com

Jak zavařovat kozí rohy

Po spaření papriky přecedíme, uložíme do vymytých a usušených sklenic, zalijeme připraveným lákem a necháme 20 min vařit táhlým, klidným varem. Po vyjmutí z vody můžeme ještě sklenky převrátit vzhůru dnem, aby došlo k dvojité sterilaci.

Kozí rohy jsou výborné, jsou podobné nakládaným okurkům a další pikantní zelenině, kterou seženete v krámě, ale mají mnohem větší a výraznější chuť. Máte-li na zahradě papričky, vyzkoušejte rozhodně jejich zavařování! Nebudete litovat a jejich chuť ocení celá rodina!

Hedvika Kachlíková - Bydletespokojene.cz

Mohlo by vás zajímat:

Zavařené potraviny si uchovávají řadu cenných látek

Zamrazit, nebo zavařit? Co je lepší?

Kompotovaná dýně chutná skvěle

DÝNĚ: Zavařování a kandování. Poradíme, jak si ji užít celoročně

Článek je zařazen v: nakládání , kozí rohy , zelenina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama