reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Třešně jsou neuvěřitelně léčivé. Zkuste 1x týdně jen třešňovou kúru

zidkovm , Vydáno: 06.07.2015
Jsou sladké, ale obávat kil navíc se nemusíte
Autor: Thinkstock Jsou sladké, ale obávat kil navíc se nemusíte
Patříte k milovníkům zralých, čerstvě natrhaných třešní? A víte také, že se nejedná jenom o lahodné, ale i o úžasně zdravé ovoce?

reklama

Konzumace třešní je díky jejich blahodárným účinkům doporučována zvláště lidem, kteří trpí chronickými chorobami, jako je například dna, revmatismus nebo časté zácpy. Vhodné jsou i pro ty, kteří trpí nadváhou, a pro pacienty, kteří doléčují infekční choroby. Třešně obsahují mimo jiné důležitý vitamín C, draslík, jód (ten pomáhá při problémech se štítnou žlázou) a vápník. Francouzský lékař Jean Valnet (1920–1995) dokonce doporučoval jeden až dva dny v týdnu jíst pouze třešně – tvrdil, že je to ideální cesta ke snížení tělesné hmotnosti a k detoxikaci organismu. Podle novějších výzkumů zase mohou třešně hrát svou roli při léčbě cukrovky, obsahují totiž barviva antokyany, která zvyšují produkci inzulinu a navíc ještě fungují jako antioxidanty.

Užívejme si tedy třešní naplno, právě je jejich čas, ale nezapomínejme, že bohužel patří k těm druhům ovoce, jež se nedá dlouho skladovat. Přinášíme tedy báječný recept pro případ, že máte velkou úrodu a už je nezvládáte jíst jen tak:

Rychlá hrníčková bublanina

Není to pravá bublanina s opatrně vmíchaným sněhem z bílků, jakou dělávaly naše babičky. Ale je to velice rychlá a levná buchta, kterou zvládnete připravit a šoupnout do trouby doslova během několika minut.

Tuto bublaninu zvládne hravě každý
Autor: Thinkstock Tuto bublaninu zvládne hravě každý

Suroviny:
3 vejce
1 malý bílý jogurt
3/4 hrnku třtinového cukru
1 dl slunečnicového oleje
vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky
kypřicí prášek
jedlá soda
chia semínka (nemusí být)
vypeckované třešně na posypání

Postup:

Vejce rozšlehejte s třtinovým a vanilkovým cukrem, postupně přidejte 4 lžičky chia semínek, jogurt a olej. Nakonec přimíchejte mouku s jednou lžičkou kypřicího prášku a půl lžičkou jedlé sody. Těsto vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a posypte vypeckovanými třešněmi.
V horkovzdušné troubě pečte na 160 ºC asi 35 až 40 minut.

(bras)

Mohlo by vás zajímat:

Připravte si šicí stroj a hezkou bavlněnou látku. Velikost a tvar polštářku je jen na vás, obvyklé jsou rozměry od 15 x 15 cm do 30 x 20 cm. Rozprostřená vrstva pecek by měla být asi 3cm

Co s peckami z třešní? Vyrobte si polštářek

Hřešte bez obav z tlousnutí

Je báječný! Nepečený jahodový dort, na který všechny dostanete

Vitamínová bomba

Skvělý bojovník proti celulitidě a kocovině? Obyčejná okurka

reklama

Článek je zařazen v: třešně

reklama

Přečtěte si také