Bydlení

6. ledna 2024 05:00

Josef Šťastna

Bydlení Krejčíka a Stropnického zasáhl rozpad vztahu. Na zámek mají právo oba

Matěj Stropnický po čase ukázal bydlení na zámku

Herec Daniel Krejčík a politik Matěj Stropnický mají před sebou náročný rok, budou muset řešit, co se zámkem v Osečanech, který vlastní. Mladí partneři se totiž nedávno rozešli. To ale neznamená, že vlastnické právo k osečanské nemovitosti zmizí.

Jedna věc je emotivní rozchod, druhou věcí pak péče o společný majetek. Zatímco ve věcech milostných mohou rozhodovat pudy či momentální emoční výkyvy, k záležitostem majetkovým by se mělo přistupovat na základě racionálních úvah.

Deník Blesk napsal, že se mladí muži rozešli a Dan Krejčík se vrátil do Prahy. Z Osečan ho měla vyhnat Stropnického nevěra. Podle Blesku Krejčík ani Stropnický současnou situaci komentovat nechtějí, ale mladý herec je z celé záležitosti hodně otřesený. Má pocit, že ho Stropnický zradil. Jenže nyní si oba muži budou muset říct, co dál.

Pokud by za sebou měli manželský slib, tak by je oddávající upozornil, že by spolu měli vydržet v dobách dobrých i zlých, ve zdraví i nemoci, v hojnosti i nedostatku. Nyní budou řešit společný zámek, který zakoupili za 12 milionů korun. To byla ale jen počáteční investice.

Když redakce Prima Living v Osečanech natáčela, tak nám Martin Stropnický popsal finanční realitu rekonstrukce. Oprava jedné konkrétní místnosti totiž vyšla na téměř 800 tisíc korun, účet za rekonstrukci střechy se přehoupl přes osm milionů, kamna stojí například více než půl milionu. Do zámecké střechy nyní už neteče, ale osečanské sídlo má 28 místností. To znamená, že na rekonstrukci zámku budou potřeba další desítky milionů, které zamilovaný pár sháněl, kde to jen šlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Andrej Babiš

Co Krejčík a Stropnický se zámkem udělají?

Jisté je, že Dan Krejčík společnému projektu opravdu věřil. Do Osečan vložil úspory své i svojí rodiny. Aby mladá dvojice získala Osečany, Stropnického matka prodala nemovitosti v Praze. Tak oba muži získali prvních 12 milionů s tím, že je Stropnického mamince postupně budou splácet. Všichni věřili, že se v Osečanech podaří vrátit na zámek život a z ruiny se stane zase malebné sídlo.

Podívejte se, jak na zámku probíhaly Vánoce:

Krejčík má dokonce dnes na zámku trvalé bydliště, Stropnický má trvalé bydliště vedené na pražském Žižkově. Jisté je, že oba pánové mají podle katastru nemovitostí na zámek vlastnické právo. To vše vyvolává otázky, jak dvojice hodlá své bydlení v Osečanech dál řešit.

Nabízí se několik variant. Je možné, že se usmíří. Pokud by se neusmířili jako partneři, pořád spolu mohou podnikat a dál vést rekonstrukci zámku jako dva podnikatelé. Další variantou je, že jeden z nich by ze zámku skutečně odešel a druhý ho vyplatil. Ve hře je i varianta, že zámek v Osečanech se pokusí prodat novému majiteli a získané peníze si rozdělí.

Zdroj: deník Blesk, reportáž webu Prima Living


Přečtěte si také