Bydlení

5. ledna 2024 09:37

Josef Šťastna

Nový dům Ivany Gottové: Bydlení za 68 milionů poskytuje více soukromí než Bertramka

Ivana Gottová (47) po smutném odchodu Karla Gotta několikrát naznačila, že přijde den a legendární vilu na Bertramce opustí. Nyní za 68 milionů zakoupila nemovitost v pražské prestižní lokalitě Císařská vinice.

Jedna z nejslavnějších českých vdov Ivana Gottová už v roce 2023 oznámila, že legendární vilu na Bertramce hodlá zpřístupnit veřejnosti a udělat z ní muzeum Karla Gotta. Vždy říkala, že vilu brala jako útulný domov v době, když měla po svém boku milovaného Karla.

„Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých pětaosmdesátých narozenin a čtvrtého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou. Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974 až 2019,“ prozradila Ivana Gottová deníku Blesk s tím, že její rozhodnutí by Karel Gott určitě přijal s nadšením.

Podle informací magazínu Rytmus života podepsala Gottová jako jednatelka společnosti Karel Gott Agency s.r.o. smlouvu o koupi nemovitosti v lokalitě Císařská vinice. Luxusní dům vyjde na 68 milionů korun.

Nové bydlení Ivany Gottové překvapuje

Zajímavostí je, že nová adresa poskytuje soukromí méně, než by se dalo čekat. Kdo si myslel, že paní Ivana a její dcery se odstěhují někam za Prahu a budou si užívat klid a soukromí, tak neměl dobrý odhad.

Císařská vinice poskytuje soukromí ale přeci jen o něco více, než to uměla legendární Bertramka. Snad bude mít Ivana Gottová slušné sousedy, protože na zahradu bude vidět z mnoha stran. Také je variantou, že Gottová se odstěhuje do zahraničí a novou adresu bude využívat hlavně při cestách do Česka.

Nové bydlení je ale opravdu luxusní. Renomovaný developer slibuje nízkoenergetický standard s kvalitním zateplením, zdravý vzduch díky systému unikátní filtrace, velkoformátová izolační trojskla a samozřejmě dokonalou ochranu objektu včetně důmyslného kamerového systému.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nenápadná kostka a 1000 metrů čtverečních zahrady. To je nové bydlení Ivany Gottové

Dům Ivany Gottové se nachází uprostřed zástavby, takže další domy vytváří sousedství, kde to bude žít. Web eXtra.cz uvedl, že Gottová získá dům o velikosti 5+kk s užitnou plochou 305 metrů čtverečních, zahrada pak má rozlohu 1004 metrů čtverečních. Zahrada se ale ještě musí dodělat, pozemek nyní připomíná rozorané pole. Pokud paní Ivana vsadí na zkušenosti nějakého věhlasného zahradního architekta, musí si na jeho služby připravit další velké peníze.

Ivana Gottová se raduje z úspěchu dokumentu Karel:

Zdroj: foto Herminapress, informace deník Blesk a web eXtra.cz


Přečtěte si také