Bydlení seriálové potvory Michaely Petřekové: Uchvátil ji byt ve vile na kraji Prahy

Michaela Petřeková si nemůže vynachválit bydlení v podkroví vily na kraji Prahy

Aby byla blíž hereckým příležitostem, rozhodla se Michaela Petřeková sbalit kufry a přestěhovala se do Prahy. Přestože má rodačka z Valašského Meziříčí ráda ruch velkoměsta, chtěla zůstat i v kontaktu s přírodou. Zvolila proto bydlení na samém okraji metropole.

Do podkrovního bytu ve straší ale krásně zrekonstruované vile se představitelka právničky Markéty ze seriálu Zoo zamilovala na první pohled.

„Bydlíme v baráčku. Máme tu vrchní patro, ve kterém je udělaná garsonka,“ prozradila webu Prima Living Michaela Petřeková, která menší byt obývá společně se svým přítelem, rovněž hercem Matějem Petrákem.

„Tím, že jsme oba z maloměsta, nebo řekněme i z vesnice, tak máme rádi přírodu. Když jsme šli na obhlídky bytů a přišli jsme na prohlídku tohoto, řekli jsme si okamžitě, že sem půjdeme,“ svěřila čtyřiadvacetiletá herečka, čím ji i jejího přítele uchvátilo okolí jejich současného obydlí.

A jak se stalo, že si sympatická představitelka jinak pořádné potvory Markéty Tomečkové ze seriálu Zoo zamilovala byt jako takový?

„Myslím si, že to bylo dřevěnými trámy. My oba totiž máme velmi rádi dřevo. Navíc je to podkrovní byt, což jsem si vždycky už jako malá přála. Od dětství jsem totiž žila paneláku,“ prozradila Míša Petřeková, co všechno sehrálo roli při výběru jejího současného pražského bydlení.

Jelikož byt je svou dispozicí garsoniéra a je tudíž tvořený jednou obytnou místností, každý centimetr prostoru se počítá. I proto je Míša ráda, že je v předsíni k dispozici vestavěný botník.

Miluje boty na platformách

Na rozdíl od některých ze řetězu utržených „shopaholiček“ a milovnic bot, je Míša spíš praktická. Když přijde na počet bot, je mladá herečka, jak sama říká, minimalistkou. Přesto ale jednou zvláštnost vyznává a tou je tvar podrážky a podpatku. Ten, který Míše ráda obouvá, se totiž zas tak často nevidí. Objevil se sice už ve čtyřicátých letech minulého století, nejvíc ho ale proslavila léta šedesátá.

„Mám ráda boty na platformách. Botník máme s Matesem rozdělený v podstatě na půl. Co se týče bot, jsem celkem skromná. Myslím, že tady v Praze mám tak do deseti párů bot. Pravdou ale je, že nějaké boty mám ještě u mamky v Rožnově,“ usmívá se Míša Petřeková.

Michaela Petřeková se narodila roku 1997 ve Valašském Meziříčí, herectví vystudovala na ostravské Janáčkově konzervatoři -  již během studia vystupovala na prknech Národního divadla moravskooslezského. V letech 2015 a 2016 si diváci mohli užít její malou roli teenagerky v televizním seriálu Doktor Martin. Loni se představila jako Ilona v dramatu Jana Prušinovského Chyby, letos si ji diváci mohli všimnout coby ambiciózní právničky Markéty Tomečkové v seriálu Zoo.

Zdroj: autorský text


Přečtěte si také