Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Architekti si splnili sen. Pracoviště si postavili v lese

Není kancelář jako kancelář. Madridské architektonické studio je toho dokonalým příkladem. Své pracoviště si postavili tak, aby z něj měli výhled pouze do přírody.
Vydáno: 19.07.2015
Originální pracoviště si navrhli architekti sami pro sebe
Originální pracoviště si navrhli architekti sami pro sebe Autor: Iwan Baan
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Každý, kdo někdy pracoval v klasické kanceláři či v současnosti moderním open-space prostoru, jistě dobře ví, jaké se s tím pojí nevýhody. Málo klidu na práci, neosobní prostředí, privátní prostor o velikosti pracovního stolu...

Španělští architekti Jose Selgas a Lucia Cano ze studia Selgas Cano Architecture se v roce 2007 rozhodli, že v jejich nových kancelářích to bude vypadat jinak. Pokusili se proto navrhnout takový prostor, který bude rozvíjet kreativitu a nebude své uživatele dusit uvnitř velkoměsta.

Velká část interiéru je otevřená, přitom ale lze částečně přepažit a oddělením vytvořit soukromější prostor
Velká část interiéru je otevřená, přitom ale lze částečně přepažit a oddělením vytvořit soukromější prostor
Iwan Baan

Úplně základním požadavkem architektů bylo, aby jejich nové pracoviště stálo v lese. Zkrátka zatoužili pracovat ve stínu stromů. A ten sen se jim podařilo splnit. Jejich nové studio díky tomu vypadá zcela netradičně. Stojí sice na okraji hlavního španělského města, přesto si uchovává maximum soukromí a těží z dostatku okolní zeleně. Především se jim podařilo využít klid vzrostlých stromů.

Kancelář v lese Foto:

Pro studio nechali postavit částečně prosklenou velmi nízkou budovu protáhlého tvaru, která je mírně zakopaná pod zemí. Důležité bylo, aby z interiéru bylo možné libovolně vyhlížet ven do korun stromů. K tomu posloužila transparentní deska ze sklolaminátu orientovaná na severní stranu, aby se přímé denní slunce neodráželo na monitorech počítačů.

Vnitřní prostory jsou zařízeny jednoduše a účelně. Velká část interiéru je otevřená, přitom ji ale lze částečně přepažit a oddělením vytvořit soukromější prostor.

Klára Beščecová

Foto: Iwan Baan

Mohlo by vás zajímat:

I nepořádek může být kreativní

Chcete být kreativní? Neuklízejte si stůl

Teze „Každej stůl má rohy, každej stůl má nohy,“ z písně kapely Mig 21 v případě tohoto kusu platí jen z poloviny

Nádhera! Jídelní stůl je jedním velkým kaleidoskopem

JSSS V. Designeri skupinovka 1

Multifunkční pracovna v historickém bytě


Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama