Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Byt podle gusta francouzského rockera neznamená chaos, ale dokonalý řád

Kytary, kam se podíváš.
Vydáno: 14.01.2016
Nástěnné regály z černě lakované oceli představují v loftu kýžený industriální prvek

Takhle by to mělo vypadat! Byt v novostavbě na pařížském náměstí Bastily koupil mladý pár ještě v podobě holobytu. Na jeho dokončení si přizval dvě architektky. Ty určily mimo jiné i důstojné místo pro sbírku kytar pana domácího.

„Všechno na míru,“ charakterizují samy architektky Chiara Patrassiová a Alexandra Bernaudinová projekt dokončení bytu v pařížské novostavbě. Kromě betonových zdí byla v bytě už jen okna – a jinak nic. Protože jeden z domácích je vášnivým kytaristou, hrála při utváření bytu velkou roli i otázka, kde by se nejlépe vyjímala sbírka kytar. Majitelé si ovšem hlavně zakládali na představě bytu v industriálním stylu. Architektky tedy tento prostor uspořádaly jako loft s otevřenou kuchyní. Jednotlivé části obývací zóny opticky propojily zavěšeným ocelovým regálem – a již zmíněnou sbírkou kytar.

Útulně tento loft začal působit i s přispěním těžkých lněných závěsů nebo mořených dubových parket
Útulně tento loft začal působit i s přispěním těžkých lněných závěsů nebo mořených dubových parket
Nido

Aby snad byt pro svou minimalistickou estetiku nepůsobil příliš chladně, architektky do něj kromě hudebních nástrojů začlenily i různé drobnosti a plakáty majitelů, o které je hned na počátku požádaly.

Práce probíhaly hladce. Architektky rovnou vedly realizaci a samy na ni najímaly firmy podle jednotlivých řemesel. Dispozice předurčilo střešní prosvětlení, jímž dovnitř proniká spousta denního světla. Obývací zóna s kuchyní, pracovním koutem, jídelnou a obývacím pokojem o celkové ploše 40 m² je přímo pod tímto prosvětlením.

Dodat loftu v novostavbě industriální ráz nebylo snadné. Dojem, že jde o staré průmyslové stavení, architektky navodily cihlovým reliéfem na jedné z betonových stěn. Nechaly ji však nabílit – je to modernější než červená cihla. Díky podlahovému topení odpadly radiátory a na zdech tak zbylo více prostoru pro dekorace nebo úložné prostory. I to přispělo k dokonalému výsledku.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Žádné načančané přeplácanosti. Tady vládne muž

Syrový loft z továrny na sušenky

Převaha pečlivě rozestavěných uměleckých zvláštností bez praktického využití nabízí otázku, jak asi tento prostor vypadá v reálném životě

Z bývalé obilnice vznikl osobitý loft uprostřed Amsterodamu

Kuchyně s jídelnou jsou jen několik kroků vzdálené od obývací části, ale od gauče je dobře oddělují i rozdílné úrovně podlah. Obnaženou cihlovou zeď obývacího pokoje nasvěcují podlahová svítidla.

Loft v bývalé továrně zklidnila vnitřní zahrada

V poslechové a odpočinkové zóně brání odrazům zvuku obklad s perforovanými deskami

Rodina hudebních nadšenců si doma vytvořila výbornou akustiku. Stačily perforované desky

Několik super vychytávek pro vás

15 triků, které vám usnadní život

Reklama
Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama