Citron naložený v soli nahradí koření. Hodí se do těstovin, kuskusu i polévek
Stačí vám dvě suroviny a zavařovačka. Vytvoříte jednoduchý kořenicí přípravek, který se hodí do téměř každého jídla. Navíc vám nasolený citron vydrží v lednici prakticky navždy. Bakterie se ve slané citronové šťávě množit nebudou.
Nasolený citron můžete použít do těstovinových salátů, ale skvělý bude i vkuskusu. Třeba když ho promícháte sjogurtem a přidáte ještě kuřecí maso. Vyzkoušeli jsme si ale, že se citron hodí i do dýňové polévky. Stačí ho nakrájet na malé kostičky a posypat sním hustou zeleninovou polévku. Nasolený citron dodá jídlu štiplavou chuť a zároveň ho osolí.
Budeme potřebovat
- bio citrony
- sůl
- zavařovačku
Postup
Citrony nakrájíme na kolečka silná maximálně půl centimetru. Jeden citron si necháme stranou a vymačkáme zněj šťávu. Kolečka citronů klademe do pořádně vymyté a vysušené zavařovačky. Vždy dáme jeden plátek, který následně posolíme. Takhle postupujeme, až je zavařovačka plná. Následně citrony zalijeme šťávou a přidáme lžičku soli. Zavařovačku dáme do lednice, kde nám vydrží opravdu dlouho. Na jednu porci jídla bohatě stačí jedno kolečko citronu. Nakládaný citron je potřeba nechat uležet, první až druhý týden může chutnat hořce.