Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citron naložený v soli nahradí koření. Hodí se do těstovin, kuskusu i polévek

Stačí vám dvě suroviny a zavařovačka. Vytvoříte jednoduchý kořenicí přípravek, který se hodí do téměř každého jídla. Navíc vám nasolený citron vydrží v lednici prakticky navždy. Bakterie se ve slané citronové šťávě množit nebudou.
Vydáno: 15.11.2019
Citron v soli
Autor: istock.com Citron v soli
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nasolený citron můžete použít do těstovinových salátů, ale skvělý bude i v kuskusu. Třeba když ho promícháte s jogurtem a přidáte ještě kuřecí maso. Vyzkoušeli jsme si ale, že se citron hodí i do dýňové polévky. Stačí ho nakrájet na malé kostičky a posypat s ním hustou zeleninovou polévku. Nasolený citron dodá jídlu štiplavou chuť a zároveň ho osolí.

Budeme potřebovat

  1. bio citrony
  2. sůl
  3. zavařovačku

Postup

Citrony nakrájíme na kolečka silná maximálně půl centimetru. Jeden citron si necháme stranou a vymačkáme z něj šťávu. Kolečka citronů klademe do pořádně vymyté a vysušené zavařovačky. Vždy dáme jeden plátek, který následně posolíme. Takhle postupujeme, až je zavařovačka plná. Následně citrony zalijeme šťávou a přidáme lžičku soli. Zavařovačku dáme do lednice, kde nám vydrží opravdu dlouho. Na jednu porci jídla bohatě stačí jedno kolečko citronu. Nakládaný citron je potřeba nechat uležet, první až druhý týden může chutnat hořce.

Další nápady do kuchyně:

Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou

Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou

Podzimní salát s karamelizovanými hruškami

Podzimní salátek s karamelizovanými hruškami, vlašskými ořechy a medem

Článek je zařazen v: citron , sůl , nakládání , zavařování , koření , dochucovadla
Reklama