Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou

Dýně hokaido doslova vtrhly do našich zahrad i kuchyní jenom před pár lety, ale rychle si získaly oblibu, které jiné druhy dýní jen těžko konkurují. Asi nejoblíbenějším pokrmem z dýně hokaido je krémová polévka. Má různé varianty, ale základ je vždy stejný.
Vydáno: 06.10.2019
Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou
Autor: Simona Sedláčková Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Co budete potřebovat na krémovou polévku z dýně hokaido

  1. 1 středně velkou dýni hokaido
  2. 6 středních mrkví
  3. 4 střední kořenové petržele
  4. 3 střední cibule
  5. 1,5 l vody
  6. 3 stroužky česneku (podle chuti)
  7. 3 snítky libečku
  8. misku vařené cizrny (cizrnu namočte na 12 hodin ve vodě a pak ji v nové osolené vodě uvařte do měkka)
  9. olej
  10. kousek másla
  11. sůl
  12. mletý pepř
Krémová polévka z dýně Hokkaido s křupavou cizrnou
Autor: Simona Sedláčková Krémová polévka z dýně Hokkaido s křupavou cizrnou

Jak budete postupovat při přípravě krémové polévky z dýně hokaido

1. Vydlabejte dýni

Dýni rozkrojte na polovinu a lžící vydlabejte vnitřní část se semeny. Očistěte kořenovou zeleninu, cibuli i česnek.

Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou
Autor: Simona Sedláčková Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou

2. Zeleninu osmahněte

Do hrnce nalijte trochu oleje a osmahněte na něm mrkev (jednu mrkev si ponechte stranou), petržel a cibuli, nakrájené na větší kusy. Asi po dvou minutách přidejte dýni, nakrájenou také na větší kusy a společně osmahněte, až zelenina získá zlatavý nádech. Zalijte 1,5 l vody, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut do změknutí.

Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou
Autor: Simona Sedláčková Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou

3. Mixujte a přidejte mrkev

Uvařenou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte prolisovaný česnek, nakrájený libeček a poslední mrkev, nakrájenou na tenká kolečka. Pro zjemnění polévky přidejte kousek másla a polévku povařte, aby změkla kolečka mrkve.

Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou
Autor: Simona Sedláčková Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou

4. Polévku servírujte

Do hotové polévky přidejte uvařenou cizrnu a už dále nevařte.

Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou
Autor: Simona Sedláčková Krémová polévka z dýně hokaido s křupavou cizrnou

Prima tipy

Místo cizrny můžete spolu s kolečky mrkve přidat do polévky na kostičky nakrájené brambory.

Polévka také skvěle chutná s osmaženou houstičkou.

DÝNĚ HOKAIDO: Jak vypěstovat oranžový (nejen) podzimní zázrak a uvařit dýňovou polévku

DÝNĚ HOKAIDO: Jak vypěstovat oranžový zázrak posilující imunitu a uvařit dýňovou polévku

DÝNĚ MÁSLOVÁ Jak vypěstovat tykev muškátovou a upéct super zeleninový koláč

MÁSLOVÁ DÝNĚ: Jak vypěstovat tykev muškátovou a upéct super slaný koláč

Pokud vám polévka nechutná, zkuste jí dát ještě jednu šanci a příště dýni před osmahnutím oloupejte. Ztratíte tak sice část zdravých živin ze slupky, ale dýně je pak jemnější a ztratí mírně moučnou chuť.

Článek je zařazen v: dýně , dýňová polévka , dýně Hokkaido , polévka z Hokkaida , recept , cizrna , hokaido , dýňová
Speciály:
Reklama