Kuchyně

10. října 2022 13:00

Simona Sedláčková

Podzimní salátek s karamelizovanými hruškami, vlašskými ořechy a medem

Sezona hrušek je stále v plném proudu, a tak si dopřejte i trochu netradiční, ale naprosto skvělý pokrm. Salát s hruškami sice úplně nepatří mezi dietní jídla, ale pokud vám nevadí trochu kalorií navíc, určitě tento recept vyzkoušejte. Je to prostě karamelová paráda!

Co budete potřebovat na karamelové hrušky v salátu

Jak budete postupovat při přípravě karamelové hrušky v salátu

Hrušku rozkrojte, odstraňte jádřinec a pak ji nakrájejte na silnější plátky. Řezy potřete citronovou šťávou. Do pánve se silným dnem vsypte cukr a nechte ho na mírném ohni roztavit.

Nakrájenou hrušku vložte na pánev do cukru, přidejte vlašské ořechy a opékejte, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak podlijte vínem a duste hrušku do změknutí.

Nakonec vmíchejte med, máslo a ochuťte citronovou šťávou. Podávejte na listech rukoly nebo na jiných mladých salátech a zasypte rozdrobeným sýrem s modrou plísní. Můžete přidat i drcené piniové oříšky. Nezapomeňte na opečenou bagetku!

Zdroj: Prima Fresh a iStock


Přečtěte si také