Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Udělejte si báječné jahody v čokoládě

Už jste letos měli jahody na všechny možné způsoby a děti je pomalu přestávají jíst? Naservírujte jim jahody v čokoládě.
Vydáno: 24.06.2015
Jahody v čokoládě
Jahody v čokoládě Autor: All
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kdo by nemiloval čokoládové fondue. Kombinace ovoce a čokolády je prostě neodolatelná. A že zrovna doma nemáte přístroj na jejich výrobu? Nevadí, lehce si můžete vyrobit tuhle pochoutku i bez speciálních zařízení. A když vrcholí sezona jahod, nabízí se udělat si čokoládové jahody.

Budete potřebovat:

jahody
čokoládu na vaření, případně vysokoprocentní čokoládu
tabulku bílé čokolády nebo bílou čokoládovou polevu
případně na dozdobení cukrářský posyp či nasekané oříšky, pistácie, kokos
papírové košíčky
špejle

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a do rozpušťené čokolády namáčejte jahody. Abyste neměli ulepené prsty a jahody se vám pěkně namočily, můžete si je v místě stopky napíchnout na špejli. Namočené jahody můžete ještě obalit v nasekaných oříšcích, v kokosu nebo v cukrářském posypu. Další variantou je rozpustit v druhém hrnci bílou čokoládu (nebo polevu) a čokoládové jahody jí dozdobit. Buďto špejlí, nebo si vemte igelitový sáček, naplňte ho polevou, ustřihněte mu roh a můžete zdobit.

Jahody v čokoládě
Jahody v čokoládě
All

Pro lepší servírování vložte jahody do papírových košíčků (anebo rovnou do pusy :-)). Pokud chcete, aby rychleji ztuhly, dejte je do lednice nebo do mrazáku.

Pro ty, kdo budou vodní lázeň dělat poprvé: do jednoho menšího hrnce dáte čokoládu a do většího hrnce dáte trochu vody. Menší hrnec vložíte do většího (pozor, aby voda nepřetekla). Oba hrnce v sobě dáme na sporák a na mírném ohni zahříváme.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Hřešte bez obav z tlousnutí

Je báječný! Nepečený jahodový dort, na který všechny dostanete

Ztuhlou hmotu vykrájíte

Domácí medvídci jsou nejzdravější na světě: bez přidaného cukru, aditiv a kalorií

Z květů černého bezu, citrónu a cukru můžete připravit výbornou limonádu nebo sirup

Nenechte si odkvést černý bez. Smažte, sušte nebo zkuste výborný sirup

Článek je zařazen v: čokoláda , zahrada , jahody
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama