24. června 2015 04:55
Markéta ZídkováUdělejte si báječné jahody v čokoládě. Je to snadné!
Už jste letos měli jahody na všechny možné způsoby a děti je pomalu přestávají jíst? Naservírujte jim jahody v čokoládě. Vytvoříte je snadno a jsou vynikající.
Kdo by nemiloval čokoládové fondue. Kombinace ovoce a čokolády je prostě neodolatelná. A že zrovna doma nemáte přístroj na jejich výrobu? Nevadí, lehce si můžete vyrobit tuhle pochoutku i bez speciálních zařízení. A když vrcholí sezona jahod, nabízí se udělat si čokoládové jahody.
Budete potřebovat
- jahody
- čokoládu na vaření, případně vysokoprocentní čokoládu
- tabulku bílé čokolády nebo bílou čokoládovou polevu
- případně na dozdobení cukrářský posyp či nasekané oříšky, pistácie, kokos
- papírové košíčky
- špejle
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a do rozpušťené čokolády namáčejte jahody. Abyste neměli ulepené prsty a jahody se vám pěkně namočily, můžete si je v místě stopky napíchnout na špejli. Namočené jahody můžete ještě obalit v nasekaných oříšcích, v kokosu nebo v cukrářském posypu.
Další variantou je rozpustit v druhém hrnci bílou čokoládu (nebo polevu) a čokoládové jahody jí dozdobit. Buďto špejlí, nebo si vemte igelitový sáček, naplňte ho polevou, ustřihněte mu roh a můžete zdobit.
Pro lepší servírování vložte jahody do papírových košíčků (anebo rovnou do pusy :-)). Pokud chcete, aby rychleji ztuhly, dejte je do lednice nebo do mrazáku.
Pro ty, kdo budou vodní lázeň dělat poprvé:
Do jednoho menšího hrnce dáte čokoládu a do většího hrnce dáte trochu vody. Menší hrnec vložíte do většího (pozor, aby voda nepřetekla). Oba hrnce v sobě dáme na sporák a na mírném ohni zahříváme.
Další jahodové recepty: