Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Zahrada

Je báječný! Nepečený jahodový dort, na který všechny dostanete

Tenhle skvělý dort má jen minimum kalorií a je velmi snadný na přípravu.
Vydáno: 18.06.2015
Hřešte bez obav z tlousnutí

Rádi mlsáte, ale hlídáte si figuru? Pak oceníte tenhle lehký dort, který nedá příliš práce a navíc báječně vypadá. Navíc je i zdravý – pokud zvolíte jogurt s probiotickou kulturou, uděláte dobře svému zažívání, jahody zase obsahují 90 % vody (nejsou tedy příliš kalorické), jsou bohaté na vitamíny a minerály.

Potřebujete:

500 g jahod
6 dl bílého jogurtu s probiotickou kulturou
10 plátků želatiny (nebo 17 g želatiny v sáčku)
2 lžíce medu
1/2 lžičky olivového oleje

Postup:

Jahůdky, to je voda a vitamíny
Jahůdky, to je voda a vitamíny
Thinkstock

Jogurt vyndejte z ledničky a nechte zahřát na pokojovou teplotu. Želatinu vložte do sklenice se studenou vodou a nechte ji nabobtnat. Pak želatinu vymačkejte, přendejte do plastové misky, překryjte fólií a opatrně zahřejte v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí. Pokud jste odpůrci mikrovlnné trouby, můžete použít vodní lázeň.

V misce smíchejte jogurt s medem a vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Vyberte si misku, vytřete ji lehce olivovým olejem a vyložte mikrotenovou fólií.

Jahody očistěte, nakrájejte na plátky a největšími plátky vyložte dno a stěny formy. Pomalu přilijte tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložte zbylé plátky jahod a zalijte je zbylým jogurtem s želatinou. Misku zakryjte fólií, dejte do ledničky a dort nechte tuhnout aspoň čtyři hodiny. Pokud to vydržíte, nechte dort vytuhnout do druhého dne. Pak ho vyklopte z misky a nakrájejte na porce.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Z květů černého bezu, citrónu a cukru můžete připravit výbornou limonádu nebo sirup

Nenechte si odkvést černý bez. Smažte, sušte nebo zkuste výborný sirup

Už se těšíte na červen?

Co je lepší, pěstování jahod na fólii, nebo volně?

Maliníkové i ostružinové listy je nejlepší sbírat těsně před tím, než keře rozkvetou. Vybírejte mladé, čerstvé lístky

Nasušte si listy maliníku a ostružiníku. Proti nachlazení či průjmu


Reklama
Článek je zařazen v: dort, jahody
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama