18. června 2015 04:59
Markéta ZídkováNepečený jahodový dort bude chutnat všem. Vyzkoušejte lahodný letní recept
Tenhle skvělý dort má jen minimum kalorií a připravíte ho snadno! Je to ideální letní pochoutka, protože dokáže osvěžit.
Rádi mlsáte, ale hlídáte si figuru? Pak oceníte tenhle lehký dort, který nedá příliš práce a navíc báječně vypadá. Navíc je i zdravý – pokud zvolíte jogurt s probiotickou kulturou, uděláte dobře svému zažívání, jahody zase obsahují 90 % vody (nejsou tedy příliš kalorické), jsou bohaté na vitamíny a minerály.
Potřebujete
- 500 g jahod
- 600 mlbílého jogurtu s probiotickou kulturou
- 10 plátků želatiny (nebo 17 g želatiny v sáčku)
- 2 lžíce medu
- 1/2 lžičky olivového oleje
Postup
Jogurt vyndejte z ledničky a nechte zahřát na pokojovou teplotu. Želatinu vložte do sklenice se studenou vodou a nechte ji nabobtnat. Pak želatinu vymačkejte, přendejte do plastové misky, překryjte fólií a opatrně zahřejte v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí. Pokud jste odpůrci mikrovlnné trouby, můžete použít vodní lázeň.
V misce smíchejte jogurt s medem a vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Vyberte si misku, vytřete ji lehce olivovým olejem a vyložte mikrotenovou fólií.
Jahody očistěte, nakrájejte na plátky a největšími plátky vyložte dno a stěny formy. Pomalu přilijte tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložte zbylé plátky jahod a zalijte je zbylým jogurtem s želatinou. Misku zakryjte fólií, dejte do ledničky a dort nechte tuhnout aspoň čtyři hodiny. Pokud to vydržíte, nechte dort vytuhnout do druhého dne. Pak ho vyklopte z misky a nakrájejte na porce.
Další recepty z jahod: