reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Už máte na zahrádce jahody? Co zkusit jahodovou polévku?

zidkovm , Vydáno: 08.06.2015
Jahodová polévka
Autor: Marek Kučera Jahodová polévka
Sladké červené plody jsou symbolem startujícího léta.

reklama

Dobrá, uznáváme, že to běžná polévka není, ale není to ani sladký krém. Je to dokonalá kombinace sladkosti, vůně a svěžesti, elegantní, překvapivá, zdravá, skvělá a navíc bleskurychle hotová!

NA 4 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 15 MINUT

3 hrnky zralých jahod nakrájených na plátky
1 hrnek bílého řeckého jogurtu
1/2 hrnku ryzlinku
1/3 hrnku cukru
olivový olej
čerstvě namletý pepř
plátky jahod na dokončení

1. Jahody, jogurt, víno a cukr spolu rozmixujte dohladka. Rozlijte do misek nebo hlubokých talířků, přetáhněte fólií a dejte na 2 hodiny do chladu.

2. Před podáváním zakapejte olivovým olejem, dochuťte pepřem a doplňte jahodami. Na ozdobu můžete navíc přidat lžíci jogurtu a lístky máty.

(web)

reklama

Článek je zařazen v: jahody

reklama

Přečtěte si také