8. června 2015 04:04
Markéta ZídkováStudená jahodová polévka osvěží v horkých dnech. Je v ní víno i olivový olej
Sladké červené plody jsou symbolem startujícího léta. Pokud už máte dost všech tradičních receptů, vyzkoušejte udělat jahodovou polévku, která se dá servírovat jako předkrm i dezert. Navíc ji připravíte během čtvrt hodiny!
Dobrá, uznáváme, že to běžná polévka není, ale není to ani sladký krém. Je to dokonalá kombinace sladkosti, vůně a svěžesti, elegantní, překvapivá, zdravá, skvělá a navíc bleskurychle hotová! Postačí jen 15 minut...
Budete potřebovat
- 3 hrnky zralých jahod nakrájených na plátky
- 1 hrnek bílého řeckého jogurtu
- 1/2 hrnku ryzlinku
- 1/3 hrnku cukru
- olivový olej
- čerstvě namletý pepř
- plátky jahod na dokončení
Postup
- Jahody, jogurt, víno a cukr spolu rozmixujte dohladka. Rozlijte do misek nebo hlubokých talířků, přetáhněte fólií a dejte na 2 hodiny do chladu.
- Před podáváním zakapejte olivovým olejem, dochuťte pepřem a doplňte jahodami. Na ozdobu můžete navíc přidat lžíci jogurtu a lístky máty.
Další recepty z jahod: