Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Zahrada

Už máte na zahrádce jahody? Co zkusit jahodovou polévku?

Sladké červené plody jsou symbolem startujícího léta.
Vydáno: 08.06.2015
Jahodová polévka

Dobrá, uznáváme, že to běžná polévka není, ale není to ani sladký krém. Je to dokonalá kombinace sladkosti, vůně a svěžesti, elegantní, překvapivá, zdravá, skvělá a navíc bleskurychle hotová!

NA 4 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 15 MINUT

3 hrnky zralých jahod nakrájených na plátky
1 hrnek bílého řeckého jogurtu
1/2 hrnku ryzlinku
1/3 hrnku cukru
olivový olej
čerstvě namletý pepř
plátky jahod na dokončení

1. Jahody, jogurt, víno a cukr spolu rozmixujte dohladka. Rozlijte do misek nebo hlubokých talířků, přetáhněte fólií a dejte na 2 hodiny do chladu.

2. Před podáváním zakapejte olivovým olejem, dochuťte pepřem a doplňte jahodami. Na ozdobu můžete navíc přidat lžíci jogurtu a lístky máty.

(web)

Reklama
Článek je zařazen v: jahody
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama