reklama

Studená jahodová polévka osvěží v horkých dnech. Je v ní víno i olivový olej

zidkovm
8. června 2015
Sladké červené plody jsou symbolem startujícího léta. Pokud už máte dost všech tradičních receptů, vyzkoušejte udělat jahodovou polévku, která se dá servírovat jako předkrm i dezert. Navíc ji připravíte během čtvrt hodiny!
reklama

Dobrá, uznáváme, že to běžná polévka není, ale není to ani sladký krém. Je to dokonalá kombinace sladkosti, vůně a svěžesti, elegantní, překvapivá, zdravá, skvělá a navíc bleskurychle hotová! Postačí jen 15 minut...

Budete potřebovat

  • 3 hrnky zralých jahod nakrájených na plátky
  • 1 hrnek bílého řeckého jogurtu
  • 1/2 hrnku ryzlinku
  • 1/3 hrnku cukru
  • olivový olej
  • čerstvě namletý pepř
  • plátky jahod na dokončení

Postup

  1. Jahody, jogurt, víno a cukr spolu rozmixujte dohladka. Rozlijte do misek nebo hlubokých talířků, přetáhněte fólií a dejte na 2 hodiny do chladu.
  2. Před podáváním zakapejte olivovým olejem, dochuťte pepřem a doplňte jahodami. Na ozdobu můžete navíc přidat lžíci jogurtu a lístky máty.

Další recepty z jahod:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
Štítky: polévkajahodyjahoda
reklama