reklama

Zkuste skvělý recept na vánoční perníčky. Jak je nazdobit, poradí Receptář

zidkovm
29. listopadu 2014
K Vánocům neodmyslitelně patří i perníčky. Je to nejen skvělé cukroví, ale i dekorace.
reklama

Snad každá rodina si po generace předává svůj recept na perníčky. O to zajímavější je setkat se s jiným osvědčeným receptem, prozkoumat ho a porovnat se svým vlastním.

Svůj recept a postup vám v neděli ve 12. 20 v pořadu Receptář prima nápadů představí i Věra Strnadová. Ta je odbornice na slovo vzatá, pravidelně vystavuje své perníkové výrobky v pražské Betlémské kapli na vánoční výstavě. Letos tam představí krásně zdobené perníkové zvonečky. Ale zpět k vlastnímu receptu. Základem dobrých perníčků je kvalitní tmavý a tekutý med. Krystalky medu dělají v perníčcích neplechu. Zde je přesný recept Věry Strnadové:

Ingredience na perníčky:

1 kg hladké mouky400 g moučkového cukru150 g medu80 g másla6 vajec3 lžičky perníkového koření3 lžičky sody

Důležité je těsto řádně prohníst, Věra Strnadová těsto hněte v domácí pekárně. Ale samozřejmě jde to i v ruce.

Dále je důležité, jak těsto vytvarujeme a jak to upečeme. To vše včetně užitečných rad, jak připravit kvalitní polevu na perníčky, jak je skladovaly naše babičky se dozvíte v neděli na Primě ve 12. 20 v pořadu Receptář prima nápad.

(mar)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama