Covid jim vzal manžela a tatínka, ale díky Jak se staví sen mají Veronika s Eliškou opět důvod k radosti

Osud zasáhl rodinu Veroniky opravdu tvrdě. Její manžel a tatínek malé dcery Elišky zemřel během několika dní na covid. Zůstal po něm smutek a rozkopaný byt. Jak si designéři pořadu Jak se staví sen Kamila Douděrová a František Kobližka poradili s proměnou pro vdovu Veronikou s dcerkou Eliškou?

Byla to láska jako trám. Veronika se s Vladanem seznámila na seznamce, vzali se a brzy se jim narodila dcera Eliška. Pustili se do rekonstrukce bytu, jenže Vladanovi se z ničeho nic špatně dýchalo. Testy odhalily, že je pozitivní na covid a během několika dní zemřel. Zůstal po něm smutek v srdci a rozkopaný byt. S rekonstrukcí Veronice pomohli přátelé, ale ještě zbyla dodělat kuchyň a chodba. Jak si si s proměnou kuchyně poradili designéři Kamila s Františkem, si prohlédněte v galerii.

Proměna očima designérů Kamily Douděrové a Františka Kobližky

Proměna měla být na první pohled snadná, co se týká rozsahu. Jednalo se v podstatě o kuchyň. Pocit byl pro nás jedním slovem respekt. Respekt k historickým kusům nábytku, respekt k osudu a znamením, která Veroniku s Eliškou potkaly. Snažili jsme se co nejcitlivěji zakomponovat starožitnou kredenc a stůl, a zároveň tak ponechat pietní místo pro zemřelého tatínka Elišky.

Problém byl na první pohled jen s dorovnáním podlahy, která se pod původním linem vydrolila až na škvárový násyp. Větší komplikaci jsme si způsobili my sami, když jsme se rozhodli na podlahu kuchyně použít dlažbu ve formě šestiúhelníkové mozaiky a její seskládání a položení zabralo dva dny. Ale výsledek stál za to!

Retro dlažba s motivem různobarevného patchworku

Styl jednoznačně reflektuje starožitnou původní kredenc s jídelním stolem. Tyto hodnotné kousky dostaly historizující podlahu, výraznou retro dlažbu, mozaiku s motivem různobarevného patchworku. Ostatní nábytek kuchyně byl navržen záměrně v bílém moderním lesklém kontrastu, abychom nechali vyniknout kresbu kořenice na starožitném nábytku. Ke starožitnému stolu jsme se nebáli zkombinovat bleděmodré plastové židle.

Schovaná kuchyňka pro Elišku

Za vychytávku v nové kuchyni považujeme schovanou dětskou kuchyňku ve velké kuchyňské vysoké skříni, celkový vzhled tedy nebude ničím rušen, přesto si zde svůj svět najde i malá Eliška pouhým otevřením dveří.

Na pořad Jak se staví sen se můžete podívat zde.

Partnerem této sezony pořadu je společnost Raiffeisen Stavební spořitelna

Sdílejte článek
Štítky kuchyně Jak se staví sen design COVID-19 Jak se staví sen proměna Raiffeisen stavební spořitelna

Přečtěte si také