Proměny a rekonstrukce

22. června 2022 09:22

redakce Prima Living

Dokázali přeměnit zašlý domek ze 30. let na luxusní bydlení jen podle návodů z YouTube

Návodům z internetu se můžeme smát, ale zjevně je mezi nimi spousta takových, které dávají smysl. A díky nimž můžete například pozvednout svoje bydlení o několik tříd. Jako se to povedlo Emmě a Alexovi.

Emma a Alex Hughesovi si malý dvojdomek ze 30. let minulého století v Cardiffu pořídili v roce 2018. Tehdy v něm byly tři ložnice, jedna koupelna, dva další pokoje  a kuchyň. Dnes se mladý pár může pyšnit pěti pokoji, dvěma koupelnami, další toaletou, zázemím pro hosty, technickou místností a velkou kuchyní spojenou s jídelnou a obývacím pokojem.

Díky proměně a rekonstrukci se jim podařilo zvýšit hodnotu domu z kupních dvě stě tisíc liber na půl milionu, což zhruba odpovídá vzestupu ceny nemovitosti z pěti milionů korun na čtrnáct. Aby dodrželi předpisy, najali si řemeslníky na základní stavební práce, včetně půdní vestavby, přístavby a znovuzavedení elektrické instalace.

Ale jinak si Emma s Alexem spoustu věcí udělali sami – pokud jde například o vnitřní příčky, sokly u stěn či úpravu kuchyně – a řídili se přitom návody a tutorialy z internetu.

Moc jsme chtěli kuchyni spojenou s jídelnou a v původním domě to zkrátka nešlo. Chtěli jsme také prostornější koupelnu a hlavní ložnici s výhledem, popsala Emma, proč se nakonec rozhodli dům z gruntu předělat. S pobavením vylíčila, jak v podstatě všechen volný čas trávili opravami, takže budou asi zaskočeni volnem, které teď po dokončení přestavby budou mít.

Chtěli jsme více světla

S pracemi začali v podkroví, zaměřili se hlavně na velkou ložnici a k ní přilehající koupelnu. Jakmile byly hotové hrubé stavební práce a namontován nový kotel, Alex se pustil do instalace radiátorů, vymalovali a zaměřili se na design svých nových místností. Postupně se pustili i do původních prostor, všude museli například odstranit starou omítku. V mnoha pokojích také například měnili velikost oken, aby do místností proudilo více světla.

Pokračovali pomalu, jak jim peníze a hlavně čas dovolily – oba mají svoje zaměstnání, Emma například pracuje jako hydroložka. Každopádně úsilí se vyplatilo, po třech letech od koupě by původně zanedbaný domek leckdo nejspíše vůbec nepoznal.

Zdroj: https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/couple-transform-1930s-three-bed-24833859

Sdílejte článek

Přečtěte si také