Bydlení

10. ledna 2024 11:52

Lenka Valjentová

Fotbalista Cristiano Ronaldo zapadl mezi šejky. Sídlo v Dubaji kupuje za více než miliardu

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo (38) si kariéru prodloužil v Saúdské Arábii, kde momentálně nastupuje za klub Al-Nassr. Dosud bydlel v pětihvězdičkového hotelu Four Seasons v Rijádu, nyní se ale rozhodl pro velkou investici - pro rodinu zakoupil sídlo na ostrově Jumeirah Bay ve Spojených arabských emirátech.

Fenomenální fotbalista Cristiano Ronaldo se nikdy netajil tím, že kromě fotbalu má rád luxus, ať už se jedná o auta, hodinky, dovolenou či bydlení. Muž, který si svým uměním získal srdce miliónů fanoušků po celém světě, si podle agentury Bloomberg pořídil nové sídlo na ostrově Jumeirah Bay, kterému se přezdívá Ostrov miliardářů.

Cristiano Ronaldo tak definitivně bude patřit mezi dubajskou „šlechtu“. Podle deníku Daily Mail za luxusní sídlo globální sportovní hvězda zaplatila asi 43 milionů liber, což je více než 1,2 miliardy korun.

Ročně si Ronaldo v arabském klubu přijde na zhruba 5 miliard korun, další obrovské peníze vydělá na reklamě. Vždyť jen na Instagramu patří Portugalec mezi nejsledovanější celebrity světa. Koupě obřího sídla v Dubaji je velké rozhodnutí, ale výraznou díru v kapse mu nové bydlení neudělá. Fotbalista tak rozšíří svou už tak bohatou sbírku pozemků a nemovitostí po celém světě, jejíž cena činí podle deníku Daily Mail více než 5 miliard korun

Dubajské sídlo o rozloze cca 30 tisíc metrů čtverečních nabízí šest ložnic, soukromou pláž, garáž pro sedm aut, saunu, plavecký bazén s výhledem na centrum města a ubytování pro zaměstnance.

Ostrov superbohatých

Jumeirah Bay je proslulý jako Ostrov miliardářů, protože počet boháčů na kilometr čtvereční překonává jakékoli jiné místo ve Spojených arabských emirátech. Agentura Bloomberg připomíná, že ostrov je domovem nejbohatších Saúdů, Izraelců, Indů i Rusů. Ostrov je součástí uzavřené komunity a zahrnuje několik luxusních restaurací, jachtařský klub a plážové letovisko, zatímco má přímý výhled na oceán.

Kde bydlí Ronaldo dnes

Ronaldo zatím tráví volný čas se svou partnerkou Georginou Rodriguezovou a svými dětmi ve služebním bytě, který dostal jako benefit k podepsané smlouvě s klubem. Portugalec bydlí v honosném apartmá s jedinečným výhledem na Rijád, které se rozkládá ve dvou patrech pětihvězdičkového hotelu Four Seasons v Kingdom Tower.

Královské apartmá, ve kterém Ronaldo s rodinou a doprovodem bydlí, má 17 pokojů a nabízí nejvyšší úroveň komfortu. Hotelová rezidence má velký obývací pokoj, soukromou kancelář, jídelnu a vlastní prostor pro sdělovací prostředky. Ubytovaní hosté v apartmá mají k dispozici různé hotelové služby, například mohou využít lázně, tenisový kurt, saunu či masáže.

Podívejte se, jak si Ronaldo žije v arabském světě:

Zdroje: dailymail.co.uk, Profimedia.cz, Palaceluxuryliving.com


Přečtěte si také