Bydlení

16. února 2024 08:33

Josef Šťastna

Ivana Gottová mění vilu na Bertramce. Nyní fanoušky požádala, ať věnují staré fotky

Ivana Gottová (48) se rozhodla, že legendární vilu na Bertramce nechá otevřít pro fanoušky a sama si našla nové bydlení. Nejslavnější vdova v Česku nyní vyzvala fanoušky, ať se doma podívají, zda nemají staré fotky s Karlem Gottem.

Ivana Gottová a její dvě dcery Charlotte Ella a Nelly Sofie po společné rodinné úvaze došly k rozhodnutí, že vilu na Bertramce ke svému životu už nepotřebují a najdou si nové bydlení. Ivana Gottová už v roce 2023 oznámila, že z rodinného sídla nechá vybudovat muzeum, které ponese název Villa Gott.

„Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých pětaosmdesátých narozenin a čtvrtého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou. Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974 až 2019,“ prozradila Ivana s tím, že by její rozhodnutí Karel určitě přivítal s nadšením.

Vdova a její dvě dcery si našly nové bydlení v oblíbené pražské oblasti Císařka. Za nový domov měla Ivana Gottová zaplatit 68 milionů korun, kupní smlouvu podle webu eXtra.cz podepsala jako jednatelka společnosti Karel Gott Agency s.r.o.

Gottová chce hlavně vzácné fotky

Nyní má ale Gottová ještě hodně starostí s Bertramkou, byla by ráda, aby před slavnostním otevřením muzea byly doladěny i sebemenší detaily. Fanoušky nyní vyzvala, aby do muzea věnovali vzpomínkové relikvie, které na velkého umělce mají.

Gottová požádala fanoušky Karla Gotta, aby pořádně prohledali své domácí archivy a zaměřili se hlavně na fotky. „Prosím, máme zájem především o snímky z 20. století, ideálně z 60., 70., 80. popřípadě 90. let. Každá vaše fotografie přidá další kus do mozaiky jeho odkazu,“ napsala Ivana na sociální sítě s tím, že majitelé tří nejlepších snímků se mohou těšit i na dárek.

Podívejte se, jak Ivana Gottová myslí na fanoušky zesnulého muže:


Přečtěte si také