Ivana si půjde za svým jako vždycky, říká dojatý manžel truhlářky z finále soutěže Mistři dílny

Dream Team - Mistři dílny: Dojatý manžel finalistky Ivany: Proč neskrýval slzy?

Ivana Žáková z Bystročic u Olomouce se probila až do finále soutěže Mistři dílny. Sebekritická truhlářka, která vášnivě ráda dává nový život starým věcem, by si jednou ráda otevřela vlastní obchod s nábytkem. Jak vidí její cestu soutěží manžel Viktor?

Ivka má svoji hlavu a jde si za svým, odpověděl Viktor, manžel finalistky Ivany na dotaz, zda své partnerce dal před finálovým soubojem nějaké rady. Přiznal zároveň, že snad nikdy v životě nic tolik neprožíval a že on sám je rozhodně nervóznější než jeho žena.

Vítězství jí každopádně přeje, už proto, že ženská, která dělá se dřevem jako stolař, to je neobvyklé a navíc je podle něj Ivana cílevědomá, má plno nápadů a co si usmyslí, to udělá. A už plánuje velkou oslavu pro případ, že by jeho žena dotáhla svou jízdu až k celkovému vítězství.

A kdyby Ivana ve finále skončila až druhá? Určitě by to nesla statečně, už to, jak se z tolika soutěžících dostala tak daleko, je pro ni velké zadostiučinění a obrovský úspěch za celou tu dobu, po kterou dělá se dřevem, míní Viktor.

Mimochodem, Ivana se do soutěže přihlásila sama, a to proto, že všem chtěla dokázat, že truhlařinu skvěle zvládnou i ženy. Miluje práci se dřevem, ale používá i látky a kovy a jednou by si ráda otevřela obchod s vlastní kolekcí nábytku. Ten zatím nabízí třeba prostřednictvím svého Instagramu.

Ivanu už jako malou zajímaly různé stroje a nástroje, ale přesto se nakonec rozhodla pro práci grafičky, u které vydržela víc než dvacet let. Nakonec však láska k manuální práci zvítězila a Ivana si zařídila vlastní dílnu.

Tvrdí, že je to právě náročná práce se dřevem, která ji obrnila, a to jak vůči fyzické, tak vůči psychické bolesti. Proto občas působí nepřístupně. Každopádně je přísná na sebe i své okolí, dokáže být sebekritická, ale zároveň si své názory rozhodně nenechává pro sebe.

Finále soutěže Dream Team – Mistři dílny bude vysílat televize Prima v pondělí 28. února od 20:15.


Přečtěte si také