Bydlení

27. prosince 2023 12:46

redakce Prima Living

Jak bydlela představitelka Marfušky z Mrazíka: Palác za 180 milionů má jediného dědice

Ruská pohádka Mrazík z roku 1964 bez diskuze patří k českým televizním Vánocům. Vedle pyšného Ivánka a naivní Nastěnky dostala na filmovém plátně velký prostor také zlá Marfuša, kterou geniálně ztvárnila divadelní herečka Inna Čurikovová. Ta platila v Rusku za velkou celebritu a podle toho také žila.

Zesnulá Inna Čurikovová (†79) platila v Rusku za velkou umělkyni a jako řada jiných hereček se netajila tím, že má velké sympatie k prezidentovi Putinovi. O tom, že patřila k umělecké elitě, svědčí také honosné sídlo, které vybudovala s manželem Glebem Panfilovem v prominentní lokalitě Nikolina Gora, která leží půl hodiny jízdy autem od Moskvy.

Po smrti představitelky Marfušky se mezi ruskými novináři spekulovalo, že sídlo bude na prodej v přepočtu za 180 milionů korun.

„Syna jsem tady nikdy neviděla. Ten dům se prodá úplně snadno, to je dobrá investice. Je krásný a velmi dobře udržovaný. Klidně ho koupím sama,“ nechala se podle deníku Blesk slyšet herečka a modelka Alena Kravecová, která nevěřila, že syn Ivan se bude umět o sídlo starat. Jenže ten zatím o prodeji pompézní stavby jako jediný dědic neuvažuje.

Třípatrové sídlo připomíná opulentní šlechtický palác z 19. století. Inna a její manžel ho budovali deset let, herečka navíc v domě shromáždila rozsáhlou sbírku starožitností.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Soukup koupil v minulosti byt za 200 milionů. Agáta Hanychová musela svůj dům prodat

„Luxusní třípatrovou vilu ve městě Nikolina Gora v Moskevské oblasti budovali v aristokratickém stylu s manželem více než deset let. Cihlové sídlo v béžové barvě opravdu připomíná šlechtické panství. Zvnějšku je dům zdobený bílými balustrádami a sloupy a anglické lucerny harmonicky doplňují atmosféru starých dobrých časů,“ popsal nemovitost web news.russia.postsen.com.

V přízemí vily jsou obývací pokoje s krbem, kuchyň a jídelna a v nejvyšším patře je hlavní ložnice.  Sídlo je do posledního detailu prošpikováno luxusními detaily a drahými materiály.

Podlahy jsou z dubových parket, na stěnách visí drahé tapety, záchody a koupelny jsou vydlážděné italským mramorem, obrovské křišťálové lustry a zrcadla byly vyrobené ve Francii. Je vidět, že majitelé vložili do výzdoby venkovského sídla kus velké ruské duše.

Podívejte se také, jak bydlí herec Roman Skamene:

Zdroj: Blesk.cz, News.russia.postsen.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také