Jak se staví sen: Proměna domu s duchem

Jak se staví sen - extra (2) - upoutávka

Zdravotní sestra Markéta, kterou vychoval táta s babičkou, se po životních peripetiích vrátila se svými dvěma dětmi do otcovského domu. V domě ale je tak nějak ponuro a na Markétu tam všechno padá. Potřebovali by novou kuchyň, Markéta by si zasloužila svůj pokoj a tatínek zútulnit svoji ložnici. Jak si s proměnou poradí nejostřílenější designéři Kamila a František uvidíte v premiérovém díle pořadu Jak se staví sen v pondělí 24. ledna ve 21:40 na Primě.

Markéta pracuje jako zdravotní sestra a se svými dětmi žije s tatínkem Vlastimilem. Ten pracoval celý život jako zedník. Teď je už v důchodu. Markétin syn Pepík chodí na základní školu a z dcery Lucky bude buď zdravotní sestra, nebo módní návrhářka.

Dům patřil Markétiným prarodičům. Na domě pak pracoval tatínek Markéty v podstatě celý život. Postupně přistavoval, nastavoval, natahoval, zateploval, lepil… Výsledkem je však dům, který je nepraktický. Jeden pokoj není vůbec obývaný. Řeší topení, mají staré radiátory a kotel na uhlí. V domě není dobrá energie. Padá tam na všechny tíha toho, co v domě zažili a co jim osud přichystal. Snad kromě dětských pokojů je všechno staré a neútulné. Markéta donedávna spala s dětmi v jedné místnosti, teď spí na gauči v obýváku. Chtělo by to dům celkově zútulnit a dát mu novou energii.

Markéta má ráda teplejší barvy ve stylu Provence, líbí se jí i moderní věci, ale nedokáže si to v tomto domě představit. Tatínek je na dům zvyklý. Lucka a Pepík mají rádi lesklé materiály a z barev černou, šedou, bílou. Na ničem však netrvají. Na co všechno si designéři Kamila Douděrová a František Kobližka troufnou a hlavně co vše dokážou zvládnout za krátkou dobu? Nezapomeňte se dívat!

Na předcházející díly pořadu Jak se staví sen se můžete podívat zde.

Partnerem této sezóny pořadu je společnost Raiffeisen Stavební spořitelna.

Sdílejte článek
Štítky Jak se staví sen dům zdravotní sestra TV Prima Raiffeisen stavební spořitelna