Ložnice

11. července 2023 12:00

Komerční sdělení

Jak se vyspat dorůžova? Investujte do svého spánku

Líbilo by se vám probouzet se každé ráno s dobrou náladou a cítit, že jste se skutečně vyspali do růžova? Není nic jednoduššího než investovat do svého spánku. S tou správnou postelí se vám totiž bude spát pohodlně a bezstarostně a každé vaše ranní probuzení bude příjemné a bolesti zad a kloubů po nekonečném nočním převalování v posteli se stanou minulostí.

Rošt je základem postele a poskytuje vám oporu během spánku

Základem postele je rošt. Ten musí být plně kompatibilní s postelí i matrací a odpovídat požadavkům spáče. Rošty mohou být pevné či polohovací a jejich hlavní funkcí je zajistit vaší páteři a celému tělu během spánku tu nejlepší možnou oporu. Postelové rošty navíc pomáhají odvádět z matrace vlhkost, tudíž se nemusíte bát výskytu plísní.

Jak vybrat vhodný postelový rošt?

Nevíte, podle čeho se rošty na postele vybírají? Důležitou roli hraje vaše hmotnost, zdravotní stav i množství času, který v posteli strávíte. Trápí vás zdravotní obtíže, kvůli kterým jste dlouhodobě upoutání na lůžko? Polohovací rošt v kombinaci s vhodnou matrací je pro vás tou správnou volbou.

Vliv matrace na váš spánek

Kromě roštu je důležitým prvkem postele také matrace. Její výběr musíte přizpůsobit svým preferencím. Když totiž přijde na výběr matrace, každý máme jiná očekávání a neexistuje univerzální matrace, jež by sedla úplně všem. Proto si před jejím výběrem musíte položit několik otázek.

  1. Spíte raději na tvrdém nebo měkkém povrchu?
  2. V jaké poloze nejčastěji usínáte?
  3. Trpíte nějakými zdravotními problémy?

Všechny tyto otázky jsou při výběru matrace klíčové. Jakmile totiž najdete tu ideální, okamžitě to poznáte. Po probuzení vás nebudou bolet záda, nebudete celí rozlámaní, a hlavně se nebudete v noci neustále probouzet z důvodu nepohodlí.

Proč investovat do svého spánku?

Postel a veškeré její součásti mají pro váš život zásadní význam. Ovlivňují totiž to, jak se cítíte, jakou máte náladu, kolik toho přes den sníte, jak budete produktivní a jak dobrý výkon podáte v práci. Kvalitní spánek je totiž tajemstvím spokojeného života. Podle několika studií vyšlo jasně najevo, že lidé, kteří málo a špatně spí, jsou náchylnější k prodělání srdečních chorob a mozkových příhod. Proto se odborníci shodují na tom, že součástí zdravého životního stylu je minimálně sedm hodin kvalitního spánku denně.

Nepodceňujte význam dobrého spánku a zaměřte se více na postel, rošt i matraci, na kterých každou noc spíte. Jestliže vám již vaše současná matrace i rošt dosloužily, investujte do nových a dopřejte si ničím nerušený a klidný spánek každou noc. Uvidíte, že budete šťastnější, zdravější i veselejší. Zdravý spánek je totiž tajemstvím spokojeného života


Přečtěte si také