Bydlení slavných

Aktualizováno 16. února 2024 10:00

redakce Prima Living

Jaromír Hanzlík je pohádkově bohatý. Vydělané peníze investoval do bydlení a pozemků

Charismatický herec Jaromír Hanzlík, který 16. února oslavil 76. narozeniny, se před kameru už nehrne. Nemá to ani zapotřebí, na stáří je dobře zabezpečený. Jeden z nejlepších i nejlépe placených českých herců totiž své vydělané peníze šikovně investoval do bytů v centru Prahy, domu v Nespekách a také do pozemků na Benešovsku a Jičínsku.

Jaromír Hanzlík je jedním z nejlepších a nejobsazovanějších herců české, potažmo československé historie. V sedmdesátých a osmdesátých letech šel z role do role a to nejen před filmovou a televizní kamerou, ale také v divadle. Brzy po sametové revoluci ale populární herec ukončil dlouholeté angažmá v Divadle na Vinohradech a výrazně omezil i filmování.

Připomeňme jeho role v adaptacích Hrabalových románů Slavnosti sněženek a Postřižiny, zářil ve filmech Slasti otce vlasti, Léto s kovbojem nebo Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Nezapomenutelný byl v seriálech Sanitka a Cirkus Humberto. V roce 2019 si pak Hanzlík splnil sen, když natočil film Léto s gentlemanem, na němž se podílel i jako scenárista a producent. A zahrál si i hlavní roli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Andrej Babiš

Byty v centru Prahy

Jak zmapoval Deník Blesk, podle katastru nemovitostí má herec tři byty v centru Prahy, každý má hodnotu okolo 10 milionů korun. Investovat do bytů v centru hlavního města začal v roce 2001, když zakoupil byt na lukrativní adrese v Opatovické ulici. Na pražském Novém Městě vlastní i další dva byty. Ten na Masarykově nábřeží, hned za Národním divadlem, si pořídil o rok později. Před čtyřmi lety přikoupil ještě další v Řeznické ulici. V tom jediném bydlí, když ho pracovní povinnosti přivedou do Prahy.

Vila v Nespekách

Pražské byty nejsou všechno, co vlastní Jaromír Hanzlík. Od roku 2008 je majitelem domu v Nespekách na Benešovsku u řeky Sázavy, kam utekl před ruchem velkoměsta a kde trvale žije. Malá obec Nespeky s necelými osmi sty obyvateli mu zaručuje klid a soukromí. Starší rodinný dům si vlastními silami zrekonstruoval a má tu veškerý komfort včetně zahrady, na kterou jen tak někdo nedohlédne. Není se tak co divit, že právě uprostřed přírody nedaleko Sázavy tráví Hanzlík svůj čas nejraději. Má možnost si tu odpočinout od všeho dění a věnovat se zahradě, na které podle sousedů často pracuje. Místo je ideální pro relax, procházky a klidný rodinný život.

Pozemky na venkově

Kdyby ho však místní příroda omrzela, může si postavit nový dům o kousek dál na svém pozemku v Choceradech na Benešovsku, který má ve svém vlastnictví už takřka dvacet let. Malý pozemek má také v Jinolicích u Jičína.

Zdroje: zeny.iprima.czexpres.czblesk.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také