Unikátní koupelnu nechala odvézt do muzea. Jitka Nováčková se zbavila fialového skvostu

Modelka, moderátorka, influencerka a vítězka soutěže Česká Miss 2011 Jitka Nováčková (32) s manželem, finským fotbalistou Timem Sparvem (37) a dcerkou Leah (3) bydlí v pražském prvorepublikovém bytě. Při zařizování ale vybavení jedné místnosti skončilo v muzeu, protože fialovou koupelnu z roku 1936 její manžel nevydýchal.

Donedávna Jitka Nováčková hodně cestovala po světě a svá bydliště dost střídala, pendlovala mezi Dánskem, Finskem, Řeckem a Českem. Nedávno se ale s rodinou usadila v Praze, bydlí v nádherném prvorepublikovém bytě na pražském Žižkově.

Jak vypadá její nový byt, ukazuje na sociálních sítích, v jednom z videí zachytila i pozoruhodnou koupelnu z roku 1936:

Světle fialová koupelna neprošla

„Reakce na naši koupelnu jsou jednoznačné. Buď ji milujete, jako já, nebo ji nenávidíte, jako Tim," vysvětlila na sociálních sítích. Je totiž světle fialová, téměř růžová, skoro z ní přechází zrak. Koupelnu zdobí litinová vana, nádherné zrcadlo a umyvadlo na speciálním stolečku. A dokonce i bidet. Jenže ne každý oceňuje historickou hodnotu a neopakovatelné kouzlo doby mezi první a druhou světovou válkou.

NENECHTE SI UJÍT: Modelka Petra Faltýnová prodává vilu v pražských Hodkovičkách za 45 milionů korun

„Tim ale fialovou koupelnu nevydýchal… ačkoliv jsem se ho snažila přesvědčit několik měsíců,“ posteskla si influencerka. „Ale já ho naprosto chápu, chce mít po takřka dvaceti letech opravdový domov, kde mu bude dobře,“ dodala. Tim se totiž jako úspěšný profesionální sportovec často přesunoval z místa na místo. V Praze se ale chtějí usadit natrvalo.

Jitka Nováčková je také českou ambasadorkou udržitelnosti, a tak samozřejmě nechtěla koupelnu jen tak vyhodit, chtěla, aby koupelna nebo i jen její kousky posloužily někomu jinému. „V určitém smyslu by ta koupelna měla zůstat žít, jinak by to byla ohromná škoda. I když už má leccos za sebou a potřebuje zrestaurovat. Ale je to neuvěřitelný kus historie. Kachličky jsme darovali sousedům, kteří za ně byli vděční,“ vysvětlila v podcastu Jitka Nováčková, která si kvůli fialové místnosti dokonce pozvala kunsthistorika. Dnes je koupelna v plzeňském depozitáři Národního technického muzea. Třeba se podaří alespoň jemu kuriózní koupelnu někde smysluplně udat.

Zdroje: sociální sítě Jitky Nováčkové, blesk.cz, talk.youradio.cz


Přečtěte si také