Bydlení slavných

5. dubna 2023 15:30

redakce Prima Living

Dům seriálové Jessicy Fletcher je na prodej. Na standardy celebrit je poměrně skromný

Sídlo v Brentwoodu v Kalifornii, kde žila skoro čtyřicet let nedávno zesnulá herečka Angela Lansbury, představitelka duchapřítomné spisovatelky Jessicy Fletcherové z detektivního seriálu To je vražda, napsala, je na prodej. Jak nádherný dům se zahradou vypadá a kolik stojí?

Herečka Angela Lansbury, ikona i u nás populárního detektivního seriálu To je vražda, napsala žila ve svém domě v Brentwoodu v Kalifornii od roku 1985 až do své smrti v říjnu 2022. Nezapomenutelná představitelka duchapřítomné spisovatelky Jessicy Fletcherové zemřela loni 22. října poklidně ve spánku, obklopena rodinou. Jen o pět dní později by oslavila 97. narozeniny. Angela Lansbury po sobě zanechala nejen úžasné filmy a seriály, ale také svůj luxusní dům v Kalifornii. Dnes se její dlouholetý domov v Los Angeles  prodává za 4,495 milionu dolarů, což je asi 96 milionů korun, jak sdělil web People.

Dům ve španělském stylu

Legendární anglická herečka koupila dům s manželem Peterem Shawem v roce 1985 za 925 tisíc dolarů (zhruba 20 milionů korun), řekl Mick Partridge z Beverly Hills Estates pro The Wall Street Journal. Nádherný dům ve španělském stylu je podle standardů celebrit údajně relativně skromný. Má obytnou plochu 344 čtverečních metrů a leží na pozemku zhruba půl akru.

Zakřivené hliněné střešní tašky jsou sladěny se čtvercovými terakotovými dlaždicemi v celém interiéru. Rustikální dřevěný nábytek v jídelně je doplněn velkým terakotovým obloženým krbem a trámovými stropy, v blízkosti je modernější kuchyně, která nabízí malý snídaňový bar a lednici skrytou za panely ze světlého dřeva, které ladí se skříňkou.

Zahrada v anglickém stylu

V domě jsou čtyři ložnice s koupelnami, hlavní ložnice s kobercem se může pochlubit dalším velkým krbem a obrovskou koupelnou s přístupem na balkon. V celém domě jsou světlíky a velká okna, která poskytují dostatek přirozeného světla, a vytvářejí tak vřelou a přívětivou atmosféru. Z velkého obývacího pokoje vedou francouzské dveře k bazénu obklopenému zelení, terasovitou zahradou v anglickém stylu se skleníkem.

Herečka pěstovala bylinky

Dcera Angely Lansbury, Deirdre Shaw, pro The Wall Strert Journal řekla, že nemovitost byla pro její rodiče dokonalým domovem. „Má spoustu světla, což je to, po čem moje máma toužila. Nemovitost odrážela hereččin tichý, klidný životní styl, řekla její dcera a dodala, že paní Lansbury byla nadšená zahradnice a kuchařka, která zasadila anglickou zahradu v zadní části domu a pěstovala bylinky. Paní Lansbury byla zručná ve výrobě omáček včetně béchamel, béarnaise a hollandaise, řekla paní Shaw, která se živí jako šéfkuchařka. „Začátky profesionální kuchařky jsem se naučila od ní, dodala.

Zdroje: wsj.comen.wikipedia.org, people.com

Sdílejte článek
Štítky bydlení Angela Lansbury

Přečtěte si také