Kontroverzní rapper Sean Diddy Combs vlastní v Miami rezidenci za více než miliardu

Americký hudební producent a rapper Sean John Combs (54), známý též jako Puff Daddy, P. Diddy nebo jen Diddy, který stojí za mnoha kultovními hity 90. let, byl před několika dny zatčen na základě obvinění ze sexuálního vykořisťování. V současné době je ve vězení, poté co bylo zamítnuto propuštění na kauci. Neúspěšně jako zástavu nabídl své floridské sídlo na ostrově Star Island. Jak takové luxusní sídlo v Miami vypadá?

Rapper Sean Combs jako součást žádosti o kauci ve výši 50 milionů dolarů (zhruba 1 120 000 000 Kč) po svém zatčení nabídl své sídlo v jedné z nejbohatších amerických čtvrtí na Star Islandu na Floridě, uvádí deník The Sun. Obrovské sídlo, které úřady považují za srdce jeho zločineckého impéria, má odhadovanou hodnotu 48 milionů dolarů (1 078 000 000 Kč). K pokrytí zbývajících 2 milionů dolarů z nabídky kauce, kterou soudce zamítl, plánoval použít dům své matky v Miami.

NENECHTE SI UJÍT: Zatkli populárního rappera Diddyho. Čelil obvinění ze sexuálního obtěžování a obchodu s lidmi

Luxusní sídlo Diddyho na exkluzivním ostrově

Kontroverzní Sean Diddy Combs je dlouholetým obyvatelem uměle vytvořeného ostrova Star Island poblíž srdce Miami na Floridě. Star Island se příhodně jmenuje. Skládá se z nejkrásnějších domů a okolí je upraveno k dokonalosti. Tato soukromá uzavřená komunita je strážená 24 hodin denně a sedm dní v týdnu a je přístupná po mostě. Nachází se blízko centra města a jen několik minut od letiště.

Navíc nebývá zvykem, aby se některý ze zdejších domů dostal na realitní trh; protože se vždy prodávají a kupují přímo. A to jen přidává na přitažlivosti Star Islandu. Stal se domovem řady celebrit, bydlí tu také například Shaquille O'Neal, Vanilla Ice či Jennifer Lopez.

V březnu 2023 byl tento exkluzivní ostrov označen za nejdražší oblast pro nemovitosti v USA a předstihl tak luxusní místa, včetně Port Royal v Naples na Floridě a čtvrtí Gateway a Trousdale Estates v Beverly Hills.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nové bydlení Jiřiny Bohdalové. Malá garsonka ji stála 6 milionů korun

Dvě honosná sídla vedle sebe

Diddyho sídlo v Miami se skládá ze dvou nemovitostí, které rapper koupil s odstupem desítek let. Sean Combs se do této exkluzivní čtvrti přistěhoval v roce 2003, kdy koupil rozlehlé panství Tommyho Mottoly s devíti ložnicemi a 12 koupelnami na rohovém pozemku s výhledem na záliv Biscayne Bay a panorama centra Miami. Tehdy ho luxusní rezidence stála zhruba 14,5 milionu dolarů, což bylo asi 327 000 000 korun.

Téměř o 20 let později, v roce 2021, neváhal dát okolo 35 milionů dolarů (přibližně 786 000 000 Kč), aby si koupil sousední sídlo, které dříve vlastnili Gloria a Emilio Estefanovi. Exkluzivní nemovitost zahrnuje dvě budovy o rozloze 740 metrů čtverečních se šesti ložnicemi a 10 koupelnami, které stojí na pozemku o rozloze 1,34 akru uprostřed nádherné zahrady.

Zdroje: the-sun.comrealtor.com

Sdílejte článek
Štítky bydlení Florida nemovitost kauce USA Miami residence Diddy Sean Combs ekonomika, obchod a finance trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika

Přečtěte si také