Bydlení slavných

1. listopadu 2022 07:00

redakce Prima Living

Dům zpěváka Petra Koláře je na prodej. Jak vypadá a kolik stojí luxusní bydlení?

Dům zpěváka Petra Koláře (55) v pražské Uhříněvsi je stále na prodej. Situace na trhu s nemovitostmi je dnes složitá, a tak musel rocker ze své představy, že za dům dostane třicet milionů korun, slevit. Jak luxusní dvoupatrový dům vypadá? A proč ho zpěvák nemůže stále prodat?

Dvoupatrový cihlový dům rockera Petra Koláře na první pohled evokuje stavby, které můžete vidět ve Velké Británii. Novostavba o dispozici 6+1 má plochu 253 metrů čtverečních a stojí na pozemku o velikosti 863 metrů čtverečních.

V přízemí má kromě moderní kuchyně s jídelnou propojenou s obývákem také nahrávací studio a pracovnu, nechybí ani přístup francouzskými dveřmi na zastřešenou pergolu, která celoročně slouží k příjemnému posezení. V patře domu jsou dětský pokoj, pokoj pro hosty a ložnice s vlastní koupelnou. Petr Kolář má také na pozemku krytý bazén a součástí domu je i garáž pro jedno auto.

Situace na trhu nemovitostí je složitá

V nabídce na trhu se luxusní dům Petra Koláře objevil na začátku letošního roku za téměř 30 milionů korun, konkrétně 29 950 000 Kč. Dům ale svého kupce stále ještě nenašel. Podle webu eXtra.cz dům v Uhříněvsi dál zlevňuje a aktuální cena je 24,3 milionu korun.

Podle realitního makléře prodej domu komplikuje současná ekonomická a mezinárodní situace. Cenu domu sráží válka na Ukrajině a s ní související energetické potíže.

Situace na trhu je stále složitá. Střední třída má obavy a vyčkává. U této nemovitosti je navíc vytápění plynem, což také u někoho nyní může hrát určitou roli. Momentální stav je takový, že máme několik zájemců, ale dokud nebude uzavřena smlouva a převedeny finance, vše se ještě může změnit. Dnes celá třetina klientů klidně nechá propadnout rezervační poplatek, když najdou nemovitost, která jim finančně vyhovuje víc,“ sdělil pro eXtra.cz realitní makléř Dušan Měchura.

Chci na venkov, mám rád koně a klid, říká Kolář

Dříve se také v některých médiích objevily spekulace, že jeho luxusní dům v Uhříněvsi je zatížený exekucí a zpěvák má dluhy, to ale Petr Kolář vyvrátil. Cena nemovitosti ale klesá, rocker bude určitě rád, až se domu konečně zbaví.

Podívejte se, co říká Petr Kolář o spekulacích, že je dům zatížený exekucí:

„Do prodeje domu mě nikdo nenutí. Nemusím ho prodávat z těchto důvodů. Je to mé rozhodnutí a jsem rád, že to tak je. Chci změnit styl svého života. Prostě to tak cítím. Jsem impulzivní člověk, a když něco chci, udělám to. Mám rád koně a klid,“ uvedl Kolář již dříve pro Showtime a rezolutně tak popřel, že by ho k prodeji domu nutily dluhy či jiné finanční těžkosti.

Zdroje: zeny.iprima.czextra.cz, cnn.iprima.cz


Přečtěte si také