Martina Pártlová si splnila sen. Z ruiny vybudovala chalupu ve stylu anglického venkova

Zpěvačka Martina Pártlová (45) vlastní velký statek na jihu Čech, který koupila v roce 2021 v dost neutěšeném stavu. Z někdejší chátrající ruiny plné nepořádku se ale po náročné rekonstrukci vyklubala moderní chalupa v anglickém stylu. Náročná rekonstrukce pomalu končí a v srpnu by mělo být hotovo! Snímky pro Prima Living poskytl Tempus Design.

Martina Pártlová je muzikálová zpěvačka a herečka, ale i nadšená budovatelka, jak na sebe prozradila na webu Prima Ženy. Kromě luxusního domu, kde bydlí s rodinou, hudebníkem Josefem Vařechou (31) a tříletou dcerkou Stelou, se stará o rekonstrukci jihočeského statku a současně staví ještě dům na Bali. „Ta stavba trvá déle, než jsme si mysleli,“ posteskla si zpěvačka. „Balijci se pořád modlí a mají spoustu času.“

NENECHTE SI UJÍT: Martina Pártlová staví luxusní vilu na Bali. Nebudou chybět bazény ani výhled na moře

Nicméně oprava jihočeského stavení je zdárně u konce, i když ji měla na starosti více méně sama. „Partnera to vůbec nezajímá, ten říká, že je umělec a že tímhle se vůbec nebude zabývat. Teda až když jsem mu řekla, že mu nahoře udělám nahrávací studio, trošku zjihnul,“ popsala. „Trošku se ale obávám toho, že až se dostaví ten statek, budu chtít předělat něco dalšího,“ svěřila se Martina Pártlová.

Interiér chalupy v rukou odborníků

Jak jsme psali na našem webu, návrh na interiér chalupy svěřila Martina Pártlová společnosti Tempus Design. Odborníci dbali na to, aby byl každý detail pečlivě propracován. Představu měla zpěvačka celkem jasnou - vysnila si moderní stavení ve stylu anglického venkova.

Jedna z nejkrásnějších vizualizací, kterou jsem viděla, a je naše. Bude to asi běh na dlouhou trať, ale jednou, jednou to bude strašně krásný, napsala před třemi lety  na svém Instagramu pod post, v němž ukázala, jak by měla jejich chalupa vypadat podle návrhářů ze studia interiérového designu. Díky sociálním sítím, kde Martina průběžně sdílela fotografie z rekonstrukce, mohli její fanoušci sledovat, jak se její sen pomalu proměňuje v realitu.

„Vždycky jsem si přála pořídit nějaký starý stavení a vdechnout mu život. Je to teda náročný a myslím, že nejen pro mě. Doufám, že tu bude moje rodina šťastná, a opovaž se to, Stello, někdy prodat,“ žertem vzkázala své malé dcerce na sociální síti:

Nostalgie a pokrok v jednom

V jihočeské chalupě se snoubí rustikální styl v nadčasovém pojetí s novými prvky, jako jsou dřevěné vestavěné skříně nebo designový nábytek připomínající vintage styl. Z návrhů přímo sálá nostalgie a pokrok současně. Co šlo zachovat, po poradě s odborníky zůstalo. Jako třeba cihlový strop v místnosti, která dřív byla chlívkem pro zvířata. Celkový dojem vypadá velmi vkusně a vyzařuje domácí pohodu.

PŘEČTĚTE SI: Bydlení Veroniky Arichtevy: V nádherném domě má tajné chodby jako na zámku

Klíčovým prvkem chalupy je dřevo – stropy s trámy, podlahy, úložné prostory, postele a další vybavení, které celému prostoru dodává útulnou přírodní atmosféru. Vše je ve světlých barvách, což působí čistě a vzdušně. Jedna barva ale v interiéru statku převládá - sametově zelená (chcete-li světle tyrkysová nebo mátová).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nikol Leitgeb má zajímavé bydlení. Roli hraje dřevo, sklo a rady od maminky

Obývací pokoj plynule přechází do kuchyně. Prostoru s nádechem retro venkovské nostalgie vévodí už zmíněné sametově zelené barvy a bílá. Celé místnosti dominuje masivní krb. V chalupě samozřejmě nechybí sociální zařízení čítající tři koupelny (jedna se sprchou a vanou na nožičkách) a čtyři toalety, které zajišťují maximální pohodlí nejen domácím, ale také hostům, pro které je připraven hostinský pokoj.

Zdroje: poznatsvet.cz, sociální sítě Martiny Pártlové, Prima Ženy, snímky poskytlo studio Tempus Design


Přečtěte si také