Bydlení

18. ledna 2024 13:32

redakce Prima Living

Nikol Leitgeb má zajímavé bydlení. Roli hraje dřevo, sklo a rady od maminky

Influencerka a bývalá herečka Nikol Leitgeb (dříve Štíbrová) bydlí s rodinou v krásném domě v Lánech. Interiér domu navrhlo profesionální studio, ale původní projekt stavby vymyslela maminka majitelky domu. Paní Blanka Štíbrová je zubní lékařkou, ale ráda navrhuje rodinné domy.

Parcelu v Lánech objevila Influencerka v době, kdy prožívala složitý rozchod s Martinem Kynclem, se kterým má syna Mathiase. Nikol si uvědomila, že si potřebuje odpočinout od Prahy. Stále častěji s malým Mathiasem utíkala do přírody.

„Přestěhovali jsme se do pronajatého bytu, a když to šlo, snažila jsem se s ním prchat do přírody. Říkala jsem si, proč se k ní víc nepřiblížit,“ uvedla Leitgeb v rozhovoru pro web idnes.cz. „Prohlížela jsem inzeráty a zaujal mě tento jižní svah – 1 000 metrů čtverečních, výhled na křivoklátské lesy, tehdy ještě dobrá cena. Pomohli mi rodiče, dali jsme dohromady rodinné finance. Měla jsem pozemek, ale nedovedla si představit, že na něm někdy něco postavím,“ dodala Nikol s tím, že s plánováním a papírováním je na tom špatně.

Necelé dva roky od rozchodu poznala Nikol nového přítele Petra a dnes je dvojnásobnou matkou. A na parcele v Lánech vyrostl krásný dům. Faktem je, že Petr prodal byt v Praze a na budování společného sídla se výrazně podílel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak vypadala svatba Nikol Štíbrové

„Půdorysy domu navrhla Nikolina maminka, my jsme jej jen upravili, abychom co nejlépe využili prostor, a použili jsme hodně přírodních materiálů, což byla jedna z priorit,“ vysvětlila Šárka Konášová ze studia Tempus Design, které poskytlo pro Prima Living snímky vizualizace. Srdcem domu se stala velká prosvětlená kuchyň. Na podlaze v kuchyni a ve všech obytných místnostech je dubová podlaha, topení je podlahové. V nemovitosti je dominantním materiálem dřevo, doplňuje ho kámen a sklo. Velká posuvná okna umí nenuceně propojit interiér se zahradou.

Manžel popsal, jak se stavba prodražila

„Mohli jsme dům posadit sice níž, ale to bychom se připravili o plochu pro přední terasu i určitý nadhled. Zeminu odvezlo přes dvě stě tatrovek, další stovka přijela, když jsme bagrovali základy opěrné šestimetrové zdi. Rozpočet vyskočil o milion dřív, než jsme položili cihlu,“ popsal pro web idnes.cz manžel známé influencerky s tím, že rodina při realizaci vysněného bydlení bojovala s nejen s terénem.

Obývací pokoj ve tvaru písmene L je propojen s kuchyní, jídelnou a pracovnou. Praktičnost kuchyně podtrhují i pracovní desky z odolného a snadno udržovatelného umělého kamene. Nikol si přála, aby v domě byly použité prvky z recyklovaných materiálů. V domě je několik koupelen. Hlavní koupelna disponuje volně stojící vanou, prostor opticky zvětšuje krásné zrcadlo. Nikol přiznala, že chtěla prostornou koupelnu, která nebude náročná na úklid.

Dětský pokoj ozvláštnily krásné tapety s přírodním motivem. „Nechtěla jsem nic sterilního, hlavně žádnou nudu. Aby se tady cítili dobře. Aby ten pokojíček žil, stejně jako moji kluci – divoce,“ vysvětlila dvojnásobná máma v rozhovoru pro Blesk.

Podívejte se také, jak bydlí Roman Skamene:

Zdroj: idnes.cz, deník Blesk, studio Tempus Design


Přečtěte si také