Bydlení

20. listopadu 2018 06:02

Petra Kloidová

Z nutelly mýdlo? Jde to! Udělejte dětem radost, třeba pod stromeček!

Milují vaše děti také tak lískooříškový krém? Ten sice nepatří mezi ty nejzdravější pokrmy na světě, ale ani vy mu jednou za čas neodoláte. Máme pro vás nápad, co udělat s prázdnou sklenkou! Vytvořte dětem mýdlo, s kterým si budou moci regulérně umýt ruce!

Tak vtipnou vychytávku samozmě nemusíte používat jen na Halloween a apríl, protože vaše děti hravé mýdlo z Nutelly ocení každý den. Je to skvělý dárek i pro kamaráda pod stromeček, rozhodně pobaví. Není k tomu potřeba nic jiného než použitá sklenka od lískoořískového krému a pumpička na mýdlo (koupíte na netu). S mýdlem, jehož výrobu vám detailně ukážeme níže na videu, si můžete opravdu bez problémů umít ruce.

Budete potřebovat:

prázdnou sklenici od Nutelly bílou pumpičku na mýdlo tekuté mýdlo (průhledné, bílé) ostrý nůž tavnou pistoli kakao

Postup:

Kakao smíchejte s průhledným (nebo bílým) mýdlem (opravdu stačí obyčejné mýdlo z drogerie), to vytvoří zabarvení podobné Nutelle. Nemusíte se bát, že kakao jakýmkoliv způsobem zneschopní umýt si dokonale ruce. Historie kakaového prášku ve vztahu ke kosmetice je dlouhá, kakaový prášek se přidává do některých vybraných produktů už desetiletí.

Následně vyřízněte nožem díru do prostředka bílého víčka Nutelly. Víčko v tu chvíli musí být našroubované na sklenici, abyste věděli, kde otvor pro pumpičku vytvořit. Pumpičku poté libovolně zkraťte tak, aby mýdlo mohla opravdu napumpovat, a prostrčte ji skrz díru víčka. Naaranžujte tak, aby otvor pumpičky byl na stejnou stranu jako čelní etiketa skleničky s nápisem Nutella. Následně pumpičku připevněte k víčku tavnou pistolí.

Víčko znovu rozšroubejte a do sklenky nalijte vzniklý roztok mýdla a kakaa. Zavřete a můžete si umýt ruce!

Kompletní návod najdete tady ve videu včetně důkazu, že kombinace kakaa a mýdla opravdu funguje!

Autor: Petra Kloidová Kamera, střih, foto: Jan Kundera

Mohlo by vás zajímat:


Přečtěte si také