reklama

Architekti geniálně využili miniaturní pozemek ve městě

zidkovm
12. července 2014
Dostatek skříní umožňuje lehce udržovat pořádek.
reklama

Geniální využití prostoru předvedla skupina japonských architektů z ateliéru International Royal Architecture (I.R.A.) na malém prostoru ve městě Setagaya-ku v japonské prefektuře Tokio. Dům, který podle blízké vlakové stanice Kamikitazawa pojmenovali KKZ, pojali jako bílou krychli s výřezy pro vstup a zapuštěnou střešní terasu.

Geometricky čistý objekt vyniká prosvětleným interiérem a s obytnou plochou 110 m² skýtá dost místa tříčlenné rodině. Pocit prostornosti navozují prolínající se patra a rozdělení interiéru do několika loftů. U stropu umístěná úzká okna prosvětlují interiér a zachovávají soukromí obyvatel domu. Díky vestavěným skříním a dalším úložným prostorám je v domě snadné udržet pořádek.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama